Petanda Kod Beta IPadOS 17.5 Menunjukkan Apple Pencil 3 Akan Dapatkan Gaya Mengecut


Terlalu banyak desas-desus tentang Apple Pencil 3 yang akan datang, dari mendapat tips magnet yang boleh ditukar kepada berkongsi tarikh pelancaran bersama model iPad Air dan Pro seterusnya. Malah, ia difahamkan juga akan serasi dengan headset Vision Pro MR. Tetapi lebih baru-baru ini, kod dalam iPadOS 17.5 beta menunjukkan ia juga akan mempunyai ciri tekanan.

9to5Mac melaporkan bahawa ciri tekanan tersebut boleh digunakan untuk interaksi cepat seperti menambah bentuk, tandatangan, stiker, atau medan teks. Ia kedengaran seperti versi yang lebih terperinci dari ciri ketukan dua kali Apple Pencil 2. Mengingatkan bahawa stylus generasi kedua tersebut menggunakan ciri ketukan dua kali melalui accelerometer, dan oleh itu ia tidak mempunyai sensor yang diperlukan untuk menyokong ciri tekanan. Ini menunjukkan bahawa ciri tersebut sesuai untuk Apple Pencil baru.

Rumour Apple Pencil 3Rumour Apple Pencil 3
Sumber: Majin Bu / X.

Laporan juga mencatat bahawa Apple telah meluluskan versi baru API PencilKit kepada pembangun dengan pelepasan iPadOS 17.4. Walau bagaimanapun, tidak jelas apa ciri-ciri baru yang boleh ditambah melalui API tersebut. Malah tidak jelas jika ini dapat menambah ciri-ciri tambahan kepada versi Apple Pencil sedia ada.

Bagi masa ini, jendela pengumuman untuk Apple Pencil seterusnya adalah bulan depan, ketika model iPad Air dan Pro baru juga dipercayai akan diumumkan. Jadi wajib berhati-hati dengan maklumat yang diberikan tidak hanya berkaitan dengan ciri-ciri stylus baru tersebut, tetapi juga bila ia akan diumumkan.

(Sumber: 9to5Mac)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih banyak kemas kini dan berita terkini.

Source link

Leave a Reply