‘Permintaan “The Pocket Rocketman” untuk velodrom asas di seluruh Malaysia’


KUALA LUMPUR: Juara kebangsaan dalam bidang basikal, Datuk Mohd Azizulhasni Awang, mengharapkan setiap negeri mempunyai sebuah velodrom asas seperti Velodrom Brunswick di Australia kepada Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh.

Mohd Azizulhasni yang juga dikenali sebagai ‘The Pocket Rocketman’ menyatakan bahawa velodrom yang dibina pada tahun 1956 masih boleh digunakan sehingga kini sebagai kemudahan serba guna yang memberi manfaat kepada komuniti tempatan.

“…kami melawat Velodrom Brunswick, sebuah tempat luar asas yang juga tempat saya melatih pada sesuatu masa.

“Saya berjaya menyuarakan impian saya kepada YB Hannah Yeoh @hannahyeoh untuk mempunyai sebuah velodrom asas seperti ini di setiap negeri di Malaysia suatu hari nanti,” katanya melalui X (dahulunya dikenali sebagai Twitter) hari ini.

Mohd Azizulhasni juga menghargai kesudian menteri meluangkan masa untuk melawati pusat latihannya di Darebin International Sports Centre (DISC) di Melbourne, Australia walaupun beliau sibuk menghadiri Sidang Kemuncak Khas ASEAN-Australia 2024.

Beliau juga menyatakan rasa terima kasihnya kepada sokongan yang diberikan padanya untuk persediaan Sukan Olimpik Paris 2024.

“Kami mengambil kesempatan untuk membincangkan situasi semasa dan juga persediaan untuk Sukan Olimpik Paris 2024,” katanya.-BernamaSource link

Leave a Reply