Penjelajahan Emas Awam di Kalangan Masyarakat Kazakhstan dalam Melancarkan Mesin ATM Emasnya


Public Gold telah menandatangani satu kesepakatan kerjasama dengan Samruk-Kazyna JSC, dana kekayaan negara Republik Kazakhstan, di mana usaha sama dijangka membawa kemajuan kepada kedua-dua negara dalam bidang perdagangan emas, pembuatan dan pemurnian emas serta perlombongan.

Sejak penubuhannya pada tahun 2008, Public Gold Marketing (PGM) di bawah Kumpulan Syarikat Public Gold (PG Group) telah menjadi pemain utama dalam industri emas Malaysia selama lebih dari satu dekad – yang membeli, menjual dan menghasilkan barang emas dan perak. Ia menawarkan pelbagai perkhidmatan perdagangan emas, termasuk pembuatan dan pemurnian emas, serta menawarkan kemudahan yang selamat kepada orang ramai. Pada masa ini, Kumpulan ini mempunyai sebanyak 1.3 juta pelanggan di seluruh negara Asia Tenggara seperti Malaysia, Singapura, Indonesia dan Brunei.

Sementara itu, Syarikat Saham Berkongsi Samruk-Kazyna (Samruk-Kazyna JSC) didirikan pada tahun 2008 oleh Dekrit Presiden Republik Kazakhstan, dengan pemegang saham tunggal Dana tersebut ialah Kerajaan Republik Kazakhstan, untuk memastikan pembangunan ekonomi yang mampan dan mencipta nilai jangka panjang melalui pengurusan yang berkesan terhadap portfolio aset yang pelbagai dan sokongan perniagaan dalam kepentingan rakyat Republik Kazakhstan. Dengan pengetahuan dan pengalaman yang meluas dalam industri logam berharga, Public Gold melihat potensi besar di Republik Kazakhstan, dari segi sumber semulajadi dan kepakaran perlombongan.

Untuk memulakan kerjasama dengan Samruk-Kazyna, Public Gold bercadang untuk meneroka peluang untuk membekalkan Mesin Automatik Emas (Gold ATM) kepada pemain pasaran utama di Kazakhstan.Source link

Leave a Reply