Syarikat Mitrajaya Holdings Berhad telah mengumumkan bahawa pengerusi beliau Tan Sri Dato Seri Mohamad Noor Abdul Rahim telah memutuskan untuk melepaskan jawatannya bermula 30 Mei di mana beliau menyatakan bahawa adalah untuk pemimpin baru mendorong syarikat ke hadapan.

Berusia 79 tahun, Tan Sri telah dilantik sebagai Pengarah Bebas Bukan Eksekutif MHB pada 26 Februari 2002. Beliau kemudian ditukar ke jawatan Pengarah Bukan Bebas Eksekutif pada 1 Mei 2023 dan dilantik sebagai Pengerusi Syarikat.

Beliau telah mendapat Ijazah Sarjana Muda dalam Bidang Kesusasteraan (Kepujian) dari Universiti Malaya dan menyertai perkhidmatan awam Malaysia pada tahun 1968. Beliau telah menduduki pelbagai jawatan dalam Kerajaan termasuk Setiausaha Negeri Pulau Pinang, Pengarah Pembangunan Persekutuan Kelantan (Jabatan Perdana Menteri), Pegawai Kewangan Negeri Perak, Pengarah Urusan Bandaraya Kuala Lumpur, Penolong Setiausaha Kementerian Pertahanan dan Kementerian Kewangan serta Setiausaha Agung Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna. Jawatan terakhir beliau dalam perkhidmatan awam adalah sebagai Setiausaha Agung Kementerian Dalam Negeri dari 1998-2000.

Pada Mac 2023, beliau telah dipilih semula sebagai Presiden Persatuan Sukan Boules Asia untuk tempoh dari 2023 hingga 2027. Beliau juga kini merupakan Timbalan Pengerusi Majlis Sukan Wilayah Persekutuan.Source link

Leave a Reply