Pengaruh popular dikenakan denda kerana menghias kereta dengan lampu tetapi ramai dipuji atas kreativitiSeorang pengaruh media sosial yang memilih untuk menghias keretanya dengan lampu hiasan sedang menarik perhatian ramai dan membuahkan pujian di media sosial.

Pada 15 Mac, pengguna TikTok Nur Aliah @kaksuemeow menarik perhatian ramai dengan menghias Volkwagen Vento miliknya dengan lampu hiasan untuk menyambut kedatangan Hari Raya yang bakal tiba.

Video yang menunjukkan beliau berkenderaan dengan hiasan lampu yang bersinar-sinar itu cepat viral dan menarik perhatian penonton tempatan.

Di bahagian komen, @boolusalon mencadangkan, “Cuba lalu sekatan jalan. Kalau tiada masalah, kita pun nak buat juga.” Nur Aliah menjawab, “Saya telah cuba, dan polis membenarkannya. Mereka mungkin faham yang pekerjaan saya melibatkan penghasilan video.”

Walaupun beliau menghabiskan tujuh jam untuk memasang lampu-lampu itu di keretanya, akhirnya beliau mengeluarkannya. Walau bagaimanapun, beliau menyatakan kesediaannya untuk melakukan hiasan serupa di masa depan.

Ramai pengguna memuji kreativitinya. @nn.dayana berkomen, “Taylor Swift akan terkejut jika melihat ini,” manakala @ziela5646 berkata, “Plot twist: Saya ingat dia sedang menghiasi rumahnya.”

Walau orang ramai memuji kepandaian beliau, hiasan seperti itu dianggap sebagai kesalahan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Seperti yang dilaporkan oleh New Straits Times, JPJ menyatakan bahawa pindaan sedemikian adalah suatu kesalahan dan pemilik kereta berisiko dikenakan denda.

Jabatan itu menjelaskan bahawa walaupun niatnya adalah untuk merayakan musim perayaan, pemilik kenderaan dikehendaki mengembalikan kenderaan kepada keadaan asalnya untuk mengelakkan denda sehingga RM200.Source link

Leave a Reply