Penang Semakin Mendapat Perhatian Untuk Kapal Pelayaran Dengan Tiga Panggilan Pertama Tahun Ini.


Tiga kapal pesiar besar akan membuat panggilan pertama ke Pulau Pinang, lebih mengukuhkan pulau ini sebagai destinasi pelancongan terkemuka di Asia Tenggara.

Pelayaran pertama akan dilakukan oleh Costa Deliziosa, dengan kapasiti 2,828 penumpang, dijadual untuk sampai ke pantai Pulau Pinang pada 12 April dari 8 pagi hingga 1 petang, menawarkan pengunjung pandangan menarik kepada keajaiban-keajaiban yang menunggu. Menyusul kemudian adalah Resilient Lady, dengan kapasiti 2,770 penumpang, dijadualkan untuk 14 April, dari 9 pagi hingga 7 malam, menjanjikan satu hari penuh penuh dengan penjelajahan dan kegembiraan.

Menutup tirai bagi trio ini adalah Serenade of the Seas, dengan kapasiti 2,500 penumpang, dijadual untuk labuh pada 26 April, dari 9 pagi hingga 6 petang, memberi peluang yang mencukupi kepada pelancong untuk menikmati keindahan dan kekayaan budaya Pulau Pinang.

Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan dan Ekonomi Kreatif Pulau Pinang, Wong Hon Wai, menyatakan bahawa ketibaan-ketibaan bersejarah ini menandakan babak baru dalam sejarah maritim Pulau Pinang, menjemput tetamu untuk mengalami sendiri daya tarik dan keramahan menarik pulau ini.

“Pulau Pinang terus menjadi destinasi pilihan bagi syarikat-syarikat pelayaran terkenal, termasuk Royal Caribbean International, Resort World Cruises, TUI Cruises, Costa Cruises, AIDA Cruises, Norwegian Cruise Line, Celebrity Cruises, Princess Cruises, dan Cunard Line.Source link

Leave a Reply