Pemandu memaki operator tol DUKE, memanggilnya bodoh.Sebuah video mengenai pergaduhan antara pemandu dan operator tol yang dipaparkan di X baru-baru ini telah menjadi viral.

Azfa Mierul, adik kepada operator tol tersebut, telah berkongsi cerita tersebut di akaun X miliknya.

Kejadian tersebut berlaku di Lebuhraya Duta-Ulu Kelang (DUKE) apabila pemandu mengetahui baki kad Touch ‘n Go nya tidak mencukupi. Pemandu tersebut kekurangan kira-kira RM1.50.

Untuk memburukkan keadaan, pemandu enggan membayar dengan menggunakan kad kredit atau debit, menyatakan bahawa kad pengenalan dan kad banknya tidak bersamanya. Beliau memaksa untuk membayar dengan tunai.

“Apabila saya mahu mengambil wang daripadanya, beliau mulai menghina saya dan bertanya sama ada saya tahu bagaimana melakukan kerja saya dengan baik.

“Beliau juga memanggil saya bodoh, berkata saya mencetuskan masalah untuk orang lain. Apabila saya mengeluarkan telefon (untuk merakam kejadian), itulah apabila beliau mula melambat dengan kata-kata kesat.”

Dalam video selama 27 saat itu, pemandu boleh didengar berkata, “Kerana awak bodoh, awak bekerja di plaza tol. Buka!”

“Kalau awak bijak, awak tidak akan bekerja di plaza tol.”

Post tersebut telah menarik 1.8 juta tontonan dan memperoleh ratusan komen dari pengguna X yang marah.

“Ini salah mereka kerana tidak mengisi semula dan kemudian mahu menyalahkan orang lain. Mereka adalah jenis yang malas untuk mengisi semula dan lebih suka memberikan tunai di tol. Ini adalah jenis tingkah laku yang memberi kesulitan kepada orang lain yang terpaksa menunggu mereka,” komen pengguna X @amrantop911.

“Tidak baik tiba-tiba merendahkan pekerjaan seseorang. Awak fikir awak hebat, tetapi awak pun tidak mempunyai baki yang mencukupi di kad touch ‘n go. Pfft,” kata seorang lagi.

Post viral di X juga telah menarik perhatian akaun rasmi Polis Diraja Malaysia (PDRM), yang memberi respons dan meminta mangsa untuk melaporkan kejadian tersebut di balai polis terdekat.

Azfa berkongsi bahawa abangnya telah membuat laporan polis di balai polis Sentul sebelum mereka menerima respons dari akaun rasmi X PDRM.

(Tulisan lanjut: Lelaki Malaysia marah konvoi disebabkan pencemaran bunyi pada waktu tidak senonoh)Source link

Leave a Reply