Banyak dari kita mungkin berharap untuk mendapat kenaikan gaji atau bonus atas kerja yang baik di pejabat, tetapi seorang majikan telah melampaui jangkaan untuk pekerjanya yang berprestasi tinggi.

Dalam satu rakaman Instagram baru-baru ini yang mencetuskan perbincangan dalam talian, pelawak Kelvin Tan, juga dikenali sebagai Mayiduo, mendedahkan bahawa beliau telah menghabiskan S$150,000 (RM529066.32) untuk tujuh jam tangan Rolex sebagai hadiah kepada pekerjanya yang “berprestasi terbaik” di SG Interior Design KJ, syarikat reka bentuk dalaman beliau.

Dalam rakaman tersebut yang dipos pada Isnin (29 Januari), Kelvin menyatakan kepercayaannya bahawa sebagai seorang bos, keuntungan sepatutnya dikongsi, dengan menekankan bahawa tidak masuk akal bagi bos untuk memegang semua keuntungan. Beliau membeli jam tangan Rolex untuk tujuh daripada 35 pereka dalam syarikatnya.

Kelvin menjelaskan bahawa membeli Rolex adalah satu tradisi tahunan untuk pekerja yang mencapai sasaran mereka. Beliau menekankan makna jam tangan tersebut, menyatakan bahawa ia menjadi pengingat tentang kerja keras dan pencapaian yang membawa kepada memiliki Rolex.

Dalam video tersebut, pekerja Kelvin ditunjukkan sedang mencuba dan memilih jam tangan Rolex di sebuah kedai di Far East Plaza. Kelvin juga merakam dirinya membeli jam tangan Rolex GMT Master II Root Beer dalam separuh emas, dengan harga antara S$23,900 (RM84297.90) hingga S$56,900 (RM20,0692.49) dalam talian.

Kelvin menyatakan bahawa makna memberi jam tangan Rolex melebihi ganjaran tunai.

Beliau menyatakan bahawa jika mana-mana pekerjanya memutuskan untuk menjual Rolex mereka, beliau tidak akan ada masalah dengan itu, dengan mengakui bahawa mereka mungkin mempunyai sebab yang sah untuk berbuat demikian.

Kelvin berkongsi rancangannya untuk memperluaskan syarikatnya dengan niat untuk mengambil 40 pereka dalaman tambahan, dengan matlamat pertumbuhan yang signifikan.

Kelvin juga merupakan penyelaras syarikat media Double Up dan pengasas perkhidmatan cetakan T-shirt El Print Pte Ltd.

Selebriti tempatan, termasuk pelakon Singapura Zong Zijie, turut memeriahkan perbincangan, dengan menunjukkan minat dalam peluang pekerjaan. Simon Kung, seorang pencipta kandungan dan rakan, dengan jenaka mengumumkan keputusannya untuk menyertai Mayiduo sebagai seorang pelatih reka bentuk dalaman.

Source link

Leave a Reply