Pelanggan di India dirawat di hospital selepas memakan ais keringBeberapa pelanggan restoran dilaporkan oleh NDTV baru-baru ini dilaporkan telah mengambil bahagian ais kering yang ditemui dalam “penyegar mulut” yang disediakan oleh sebuah kafe di Gurugram, India.

Ais kering adalah bahan yang berbahaya yang sepatutnya tidak pernah disentuh dengan tangan telanjang apatah lagi dimakan kerana menelan ais kering akan membawa risiko kesihatan yang teruk yang boleh membuktikan fatal.

Sebuah video viral di X oleh @yuvnique menunjukkan lima pelanggan restoran tersebut berteriak selepas mengambil penyegar mulut tersebut, menggunting sebanyak mungkin ais dan air untuk mengurangkan kesakitan mereka.

NDTV juga melaporkan bahawa salah seorang pelanggan restoran itu telah menunjukkan paket penyegar mulut kepada seorang doktor yang mengesahkan bahawa ia adalah ais kering, yang mengejutkan baginya.

“Saya tunjukkan paket penyegar mulut kepada seorang doktor, yang mengatakan itu adalah ais kering. Menurut doktor, ia adalah asid yang boleh membawa kepada kematian,” kata pelanggan tersebut.

Lima mangsa itu dilaporkan pertama kali merasa sensasi terbakar di mulut mereka dan mula muntah darah tidak lama kemudian. Usaha mereka untuk mengurangkan kesakitan dengan membilas mulut mereka dengan air tidak membantu.

Menurut laporan itu, dua dari lima pelanggan restoran itu kini berada dalam keadaan kritikal selepas dirawat di hospital.Source link

Leave a Reply