Pelanggan baru TIME Fibre Home juga boleh meningkatkan kelajuan sehingga akhir April 2024.TIME, melalui kenyataan akhbar yang dikeluarkan hari ini, telah mengesahkan bahawa ia sedang menjalankan peningkatan kelajuan Speed Boost untuk pelanggan sedia ada pada pelan Rumah Fibre 100Mbps, 300Mbps, dan 500Mbps. Seperti yang dilaporkan sebelum ini, mereka yang berlangganan pada pelan yang tersebut akan melihat peningkatan kelajuan kepada masing-masing 200Mbps, 500Mbps, dan 600Mbps, walaupun pelaksanaan akan dilakukan secara berperingkat.

Pembekal perkhidmatan internet (ISP) juga mendedahkan bahawa ia menawarkan peningkatan kelajuan yang sama secara kekal kepada semua pendaftaran baru untuk pelan Rumah Fibre 100Mbps dan 500Mbps juga. Walau bagaimanapun, ia mencatat bahawa promosi khusus ini hanya terpakai kepada pendaftaran yang dilakukan sebelum akhir bulan ini.

Mengenai proses peningkatan, TIME menjelaskan bahawa pelaksanaannya dijangka akan siap menjelang akhir bulan ini, jadi mungkin akan mengambil sedikit masa bagi sesetengah pengguna untuk melihat perbezaan dalam kelajuan internet mereka. Dalam hal ini, ia menggesa pelanggan untuk menggunakan aplikasi mudah alih atau portal Self Care untuk memeriksa sama ada peningkatan telah dilaksanakan.

TIME menegaskan bahawa peningkatan Speed Boost ini ditawarkan kepada pelanggan tanpa kos tambahan. Ia menambah bahawa pelanggan akan terus membayar yuran langganan bulanan yang sama yang mereka daftar pada mulanya, manakala tiada perubahan akan dibuat kepada kontrak mereka.

(Sumber: Kecutusan akhbar TIME)Source link

Leave a Reply