Pelancaran Tecno Pova 6 Pro di Malaysia pada 2 April 2024; Dijual pada harga RM999.


Tecno secara rasmi mengumumkan bahawa telefon pintar terbarunya, Pova 6 Pro 5G, akan dilancarkan di Malaysia pada 2 April 2024. Mengikut teaser jenama tersebut di Facebook, peranti tersebut dijangka dijual dengan harga RM999 untuk pasaran tempatan, manakala spesifikasinya disahkan sepadan dengan pelancaran di Filipina awal bulan ini.

Untuk mengingatkan, Tecno Pova 6 Pro 5G mempunyai reka bentuk belakang separa-transparan dengan susunan cahaya LED dinamik untuk kesan pencahayaan. Ia memiliki paparan AMOLED 6.78-inci dengan kadar segar semula 120Hz dan kecerahan puncak 1,300 nits. Turut disertakan adalah speaker stereo Dolby Atmos berkembar dan pengimbas cap jari di bawah paparan, manakala telefon itu sendiri diberi rating IP53 dari segi tahan air/debu.

Tecno Pova 6 Pro launch malaysiaTecno Pova 6 Pro launch malaysia
Imej: Tecno

Di bawahnya terdapat cip MediaTek Dimensity 6080 5G dengan 12GB RAM dan 256GB storan. Perlu diingatkan bahawa anda boleh meningkatkan kapasiti cip tersebut lagi melalui ciri memori maya yang disediakan, yang membolehkan anda menukar sehingga 12GB storan menjadi RAM tambahan. Sementara itu, Pova 6 Pro 5G turut dilengkapi dengan bateri besar 6,000mAh dengan cas pantas 70W dan sokongan cas balik 10W, bersama NFC, Bluetooth 5.3 dan sambungan Wi-Fi 5.

Untuk kamera, terdapat kamera utama 108MP di bahagian belakang telefon, bersama sensor potret 2MP. Di hadapan, terdapat kamera selfie 32MP dengan lampu kilat dua tone yang diletakkan pada penindih dalam paparan.

Tecno Pova 6 Pro launch malaysiaTecno Pova 6 Pro launch malaysia
Imej: Tecno

Pova 6 Pro 5G baru boleh didapati dalam warna Meteorite Grey dan Comet Green, dan akan boleh ditempah secara eksklusif melalui kedai Shopee resmi jenama pada 2 April 2024. Tecno menambah bahawa telefon ini akan dijual kemudian melalui kedai Lazada dan TikTok mereka, serta peniaga berlesen keesokan harinya.

Seperti yang mungkin anda ingati, versi asal Tecno Pova 6 telah muncul di SIRIM. Namun, masih tiada kenyataan adakah jenama ini akan membawa varian ini ke Malaysia buat masa ini.

(Sumber: Tecno Malaysia [Facebook])

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih banyak kemaskini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply