Pelan U Mobile GX50 Dinaiktaraf Kepada GX55 Dengan Kelajuan Tanpa Had Bermula Hari IniPengguna di bawah pelan pos bayar legasi U Mobile’s Giler Unlimited (GX50) akan menerima naik taraf automatik ke pelan baru GX55 refresh, berkuat kuasa segera. Syarikat telekomunikasi ini memberitahu pelanggan tentang perubahan ini melalui notis yang dihantar melalui SMS pada hari ini.

Dari segi tawaran, perubahan ketara yang ada pada GX55 adalah penyingkiran had kelajuan 5Mbps dari pendahulunya, manakala segala-galanya yang lain tetap sama. Secara khususnya, pengguna masih akan mendapat penggunaan data tanpa had dan panggilan domestik, sementara penggunaan Hotspot tetap mempunyai had data sebanyak 5GB setiap kitaran.

Namun, terdapat satu ‘tangkapan’ yang berkaitan dengan kelajuan tanpa had tersebut. Menurut laman FAQ U Mobile, walaupun membenarkan penstriman muzik dan video tanpa had, kualiti bagi yang terakhir dikunci pada definisi standard. Sementara itu, melampaui kuota hotspot 5GB, seperti sebelum ini, akan menyebabkan kelajuan diperlahankan sehingga 64kbps.

Caveat yang lain adalah perubahan dalam harga. Seperti yang tersirat daripada namanya, yuran bulanan akan meningkat kepada RM55 sebulan, tetapi hanya dari 21 Jun 2024 ke depan. Untuk masa ini sehingga 20 Jun, U Mobile menawarkan langganan sedia ada dengan rebat sebanyak RM5. Syarikat telekomunikasi menambah bahawa GX50 secara rasmi akan dihentikan dari hari ini ke depan, dan tiada cara untuk menolak naik taraf tersebut.

Tambah sumber: U Mobile [1] [2]Source link

Leave a Reply