Pelakon Gurmit Singh mengatakan beliau lebih suka nasi lemak Malaysia.


Jika anda dibesarkan pada penghujung tahun 90-an, anda pasti kenal dengan rancangan komedi yang popular dari Singapura, Phua Chu Kang Pte Ltd.

Dengan kasut kuning yang ikonik, rambut keriting afro, tahi lalat besar di muka, Phua Chu Kang adalah watak yang disukai ramai.

Baru-baru ini, pelakon Singapura yang memegang watak kesayangan itu mengumumkan bahawa dia lebih suka nasi lemak Malaysia.

Dalam video TikTok yang dikongsikan oleh @danieldinesinkl, Daniel bertanya kepada rakan Singapura itu, “Saya ingin tahu, nasi lemak mana yang anda lebih suka? Malaysia atau Singapura?”

“Malaysia. Tanpa ragu,” jawab pelakon itu.

BACA LEBIH LANJUT: Wanita Malaysia kongsi kehidupan lebih selesa di Singapura

Lalu, dia meneruskan dengan memesan nasi lemaknya bersama hidangan sampingan seperti bergedil, ayam goreng, dan telur rebus, sebelum menjamu selera menggunakan tangan. Seperti sejati Malaysia!

Daniel juga membuat tinjauan pendek dengan Gurmit mengenai pilihan mereka antara versi Malaysia dan Singapura bagi hidangan tempatan.

Bagi nasi lemak, nasi ayam, dan mee hokkien, Gurmit mengakui lebih suka hidangan tersebut di Malaysia.

Walau bagaimanapun, apabila bercakap mengenai char kuey teow, bah kut teh, dan sambal ketam, pelakon itu mengaku lebih suka versi dari negara sendiri.

Apa pendapat anda? Adakah Singapura benar-benar memiliki bah kut teh dan char kuey teow yang lebih baik?

BACA JUGA: Tikus ditemui di siling food court Singapura selepas pemeriksaan

Source link

Leave a Reply