Pekerja Malaysia di Singapura mengalami masalah membayar bil hospital sebanyak RM 16,000


Seorang pekerja migran di Singapura terlibat dalam kemalangan kereta yang serius pada awal Januari. Kos rawatan perubatan yang tinggi telah mencipta satu situasi yang sukar.

Pesakit tersebut, bernama Mohd Izwan Yusof, mengalami masalah untuk membayar kos rawatan di Hospital Umum Changi di Singapura.

Izwan meminta untuk dipindahkan ke hospital di Johor Bahru untuk rawatan lanjut kerana bil perubatan yang melambung tinggi.

Keadaannya diketengahkan melalui ruangan Facebook Farizatul Firdaus pada 14 Februari.

Beliau berusaha keras untuk mencari rezeki di Singapura, tetapi kemalangan di Pasir Ris telah menempatkannya dalam situasi yang sukar disebabkan kos tinggi yang berkaitan dengan hospital.

Selain itu, Firdaus telah memulakan kempen kutipan dana untuk mengurangkan beban kewangan Izwan.

Dikatakan, syarikat Izwan telah berhubung dengan beliau berkenaan kos perubatan, tetapi lebih dari sebulan telah berlalu tanpa sebarang kemajuan.

Beliau juga terpaksa membayar jumlah SGD 4,653.95 (sekitar MYR 16,411) mengikut bil perubatan yang diberikan oleh Firdaus. Tanpa bantuan pekerjaannya, beliau kini tidak mampu untuk membiayai jumlah tersebut.

Sungguh situasi yang tegang. Walau bagaimanapun, kami berharap beliau akan mendapat dana yang diperlukan dan dapat keluar dari situasinya dengan secepat mungkin.Source link

Leave a Reply