Pasukan KDN FC akan bermain sebagai kuda-kuda hitam dalam Liga M.KOTA BHARU: Pemain import Kelantan Darul Naim FC (KDN FC), Oday Kharoub, menganggap pasukannya sebagai kuda hitam dalam Liga Malaysia (M-League) 2024/2025. Mengakui bahawa KDN FC bukan antara pasukan yang menjadi kegemaran, import dari Palestin itu berkata mereka perlu berusaha lebih keras untuk memberikan saingan kepada pasukan lain.

“Kita perlu tunjukkan bahawa kita adalah pasukan kuat supaya yang lain mengambil kita dengan serius. “Latihan kami berjalan lancar. Ini adalah tempoh penting untuk meningkatkan kecergasan fizikal kita kepada 100 peratus sebelum M-League bermula,” katanya kepada Bernama melalui seorang penterjemah belum lama ini.

Oday menggesa rakan sepasukannya untuk menetapkan sasaran tinggi supaya setiap kelab dalam M-League menganggap mereka sukar untuk ditakluki.

“Sebagai seorang pemain import, jelas bahawa cabaran utama saya adalah membantu menjadikan KDN FC kuat dalam setiap perlawanan,” tambahnya.

Oday berkata beliau tidak menghadapi sebarang masalah komunikasi dengan rakan sepasukannya kerana beliau telah berada di Kelantan selama hampir tiga bulan.

“Sekarang, saya masih menyesuaikan diri dengan rakan sepasukan saya tetapi bukan masalah. Setiap pemain tahu peranan mereka. Ini adalah penting untuk memudahkan komunikasi dan melaksanakan arahan jurulatih,” katanya. – BernamaSource link

Leave a Reply