Sosial media merupakan satu sudut besar tetapi pelik di internet, terutamanya bagi mereka yang lebih suka menjadi penonton daripada peserta aktif. Tetapi jika anda ingin mencuba untuk meluahkan diri tanpa sebenarnya melakukannya, terdapat aplikasi untuk itu sekarang. Ia dipanggil sebagai Palmsy, dan malangnya, seperti yang pesanan terkenal mungkin telah menunjukkan, ia adalah eksklusif iOS.

Seperti yang tertera dalam huraian aplikasi di Apple App Store, Palmsy “membolehkan anda membuat post kecil untuk diri anda sendiri. Kemudian menghantar anda beberapa pemberitahuan dorong dari rakan-rakan rawak daripada kenalan anda”. Tetapi ia juga menyatakan bahawa “tiada apa-apa meninggalkan peranti anda jadi privasi anda adalah selamat”. Laman web pembangun yang dikaitkan merujuk kepada halaman Mastodon, yang huraian aplikasi menunjukkan bahawa ia adalah “sebuah aplikasi bodoh yang membolehkan anda berpura-pura membuat post kemudian berpura-pura orang yang anda kenali menyukai post anda”, jika anda memerlukan sesuatu yang lebih terang-terangan.

Sukar untuk membayangkan jika terdapat tujuan serius di sebalik Palmsy. Pembangun Pat Nakajima mengatakan di Threads bahawa ia tidak tepat-guna, tetapi sebaliknya agak menyeronokkan. Dalam aplikasi itu sendiri, bahagian FAQ mengatakan bahawa “ia boleh menjadi menyeronokkan untuk melihat Suka datang dari orang yang anda tidak fikirkan lagi setelah bertahun-tahun”. Tetapi dengan sedikit nota yang lebih serius, ia juga mengatakan bahawa “ia juga boleh berguna untuk mungkin memadam beberapa kenalan yang mungkin anda tidak perlukan lagi”.

Memandangkan tiada apa-apa yang anda post di Palmsy sebenarnya pergi ke mana-mana, anda mungkin boleh menggunakan aplikasi itu sebagai satu jenis diari. Walaupun menggunakannya sebagai alat pembersihan senarai kenalan mungkin adalah idea yang baik, walaupun bukan cara yang paling pantas untuk melakukannya.

(Sumber: Palmsy [1], [2], Pat Nakajima / Threads)Source link

Leave a Reply