Tolak perkauman sempit, fahaman agama jumud – PM

0

MELAKA: Menjadi tanggungjawab anak muda serta golongan belia untuk menolak perkauman sempit dan fahaman agama yang jumud kerana naratif sedemikian hanya akan melemahkan negara, tegas Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Ketika berucap merasmikan Sambutan Hari Belia Negeri (HBN) 2024, Perdana Menteri berkata, anak muda harus dikenali kerana idealisme yang dibawa terutama dalam pembasmian penyelewengan… ... Read more The...

Akaun KWSP 3, Patutkah Saya Atau Tidak?

0

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah mengumumkan restrukturisasi akaun yang dinantikan dan memperkenalkan akaun ketiga bernama Akaun Fleksibel, yang membolehkan ahli menarik jumlah wang pada bila-bila masa. Akaun, yang telah kekal tidak berubah untuk masa yang sangat lama, kini akan terdiri daripada: Akaun Persaraan Akaun Sejahtera Akaun Fleksibel Bermula sekarang, sumbangan KWSP akan dibahagikan berdasarkan nisbah berikut: Akaun Persaraan (75%) Akaun Sejahtera (15%) Akaun Fleksibel (10%) Ian...

Leica Mengumumkan Kamera Padat Baru D-Lux 8nya

0

Leica telah mengumumkan kamera digital point-and-shoot terbarunya, Leica D-Lux 8, versi terbaru dari kamera yang terkenal dari syarikat Jerman ini yang terakhir kali mengalami peningkatan generasi enam tahun yang lalu. Seperti pendahulunya, model terbaru ini menjanjikan keupayaan pengimejan Leica ke dalam bentuk faktor yang kompak dan mudah diakses. Dari segi reka bentuk, D-Lux 8 hampir sama dengan D-Lux 7,...

Jurulatih Inter, Inzaghi dinamakan sebagai pelatih Serie A terbaik musim ini

0

Rome: Simone Inzaghi, yang memimpin Inter Milan meraih gelar Serie A Italia, telah dipilih sebagai jurulatih musim Serie A, Liga Italia mengumumkan pada hari Jumaat. Inzaghi, 48 tahun, menggantikan Luciano Spalletti, yang meraih penghargaan itu di Napoli musim lalu. Inzaghi dipilih oleh panel pengarah publikasi sukan, kata liga itu, yang tidak mendedahkan undian secara terperinci. "Hanya boleh...

Pentingnya Pesakit Darah Tinggi Memiliki Alat Pemantauan Kesihatan Sendiri

0
Pentingnya Pesakit Darah Tinggi Memiliki Alat Pemantauan Kesihatan Sendiri

Adalah sangat penting bagi pesakit darah tinggi untuk memiliki mesin pemantauaan tekanan darah sendiri di rumah. Dengan rekod tekanan darah tinggi di rumah, ia dapat membantu doktor untuk membuat keputusan dalam rawatan. Kadang kala, akibat menunggu lama, penat berjalan atau darah gemuruh menyebabkan tekanan darah tinggi naik melonjak semasa pemeriksaan di klinik. Pesakit juga boleh perhatikan bagaimana gaya hidup (...

Assalamu’alaikum & hai semua, Kali ni saya nak kongsi dengan anda dapur basah semi luar kami.

0
Assalamu’alaikum & hai semua, Kali ni saya nak kongsi dengan anda dapur basah semi luar kami.

Assalamu’alaikum & hai semua😊 Kali ni saya share semi outdoor wet kichen kami versi terbaru, ada tambahan pokok besar di bhgn tepi pintu masuk wet kitchen & tambahan pokok2 yg lain utk menjadikannya “garden kitchen” spt yg kami suami isteri impikan Kredit: Tasnim Za Source

Tidak perlu buang masa, duit mesyuarat secara semuka

0

SAUDARA PENGARANG, MENGAMBIL kira keadaan ekonomi semasa dan kos sara hidup pada ketika ini, pemimpin negara dan semua pegawai kerajaan tidak perlu membuang masa, tenaga dan duit untuk mengembara ke luar negara semata–mata untuk bertemu atau bermesyuarat dengan mana–mana pihak secara semuka. Dengan pelbagai kemudahan teknologi pada ketika ini, proses perbincangan dan mesyuarat boleh dilakukan… ... Read more The...

Dah tengok ke drama thriller, misteri, dark comedy dan jenayah terbaru yang…

0
Dah tengok ke drama thriller, misteri, dark comedy dan jenayah terbaru yang…

Korang dah layan ke drama thriller, misteri, dark Comedy dan jenayah terbaru yang baru je tayang kat Viu semalam?? Nasib la kawan-kawan, kita ada drama ongoing baru nak kena ikut ni😆🤣 Tajuk: BITTER SWEET HELL (2024) Mengisahkan tentang konflik keluarga. Kisah wanita berjaya yang perlu menyelamatkan keluarganya dari sebuah kes yang mengejutkan. Walau selama ini dia tidak sebulu dengan ibu...

Google diserang kerana tin

0

Belum genap dua minggu sejak Google melancarkan "AI Overview" di Google Search, tetapi kritikan awam meningkat setelah pertanyaan menghasilkan hasil yang tidak masuk akal atau tidak tepat dalam ciri AI - tanpa cara untuk opt-out. AI Overview menyediakan ringkasan cepat jawapan kepada soalan carian di puncak Google Search. Sebagai contoh, jika seorang pengguna mencari cara terbaik untuk membersihkan...

ASUS ROG Ally X Akan Dihantar Dengan Bateri 80Whr, Memori 24GB LPDDR5X

0

Nampaknya Videocardz berjaya mendapatkan maklumat yang disahkan mengenai ROG Ally X yang bakal dilancarkan oleh ASUS. Laman web bocor ini melaporkan bahawa peranti mudah alih permainan...