Jom Geng Fotografi, Datanglah Ke Gunung Jerai Secara Percuma!

2
Jom Geng Fotografi, Datanglah Ke Gunung Jerai Secara Percuma!

Untuk kawan-kawan fotografi, korang boleh datang Gunung Jerai.. Free je wehh.. 😁 Harap Kedah takkan ada perkara macam ni.. Kredit📷: Mohd Shari Saidin Kepada geng2 photography, hangpa boleh pakat mai Gunung Jerai.. Free jaa wehh.. 😁 Harap di Kedah tidak akan berlaku perkara yang sedemikian.. Kredit📷: Mohd Shari Saidin Source

Kerajaan Malaysia Akan Mengadakan Kaji Selidik Mengenai Tempoh Sah Laku Pasport 10 Tahun

0

Putrajaya akan melakukan tinjauan dan mengumpulkan maklum balas mengenai cadangan yang boleh menyebabkan Kementerian Dalam Negeri melanjutkan tempoh sah pasport Malaysia kepada 10 tahun. Pengumuman ini datang selepas Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail menyatakan pada bulan Disember tahun lalu bahawa beliau akan menimbang cadangan tersebut dan melihat adakah terdapat kebaikan dalam melanjutkan tempoh sah pasport. Status...

5,000 botol air zam zam bernilai RM1.3 juta cuba diseludup

0

ALOR SETAR: Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) Kedah berjaya mematahkan cubaan menyeludup air zam zam melalui negara jiran yang dipercayai untuk pasaran di negeri ini, baru-baru ini. Pengarah Kastam Kedah, Nor Izah Abdul Latif berkata, sebanyak 5,000 botol air zam zam dengan isipadu lima liter setiap botol disorokkan bersama pelembut pakaian.  Katanya, nilai rampasan air… ... Read more The...

3.56 Juta Individu Telah Mendaftar Dengan PADU

0

Laman Facebook Rasmi PADU melaporkan bahawa seramai 3.56 juta individu telah mendaftar dengan Sistem Pangkalan Data Kebangsaan (Padu) di seluruh negara sehingga tengah malam semalam. Angka tersebut dikeluarkan berdasarkan sumber data pentadbiran yang dikemaskini. Berdasarkan data yang diberikan, negeri Selangor, Sarawak, dan Johor telah muncul sebagai peneraju, masing-masing melebihi 340,000 pendaftaran sejak pelancaran sistem pada 2 Januari. Source link

Warga Malaysia tegur orang asing yang buang sampah di KLCC semasa Tahun Baru Cina

0

Cutinya waktu perayaan memang peluang terbaik untuk orang-orang melancong ke tempat-tempat yang ramah pelancong. Tetapi selain berseronok, adalah penting bagi orang ramai untuk menjaga kebersihan persekitaran supaya orang lain juga dapat menikmati pemandangan yang indah. Pengguna TikTok yang frustrasi, Mohamad Azwan berkongsi video di akaun TikTok beliau pada 14 Februari yang menunjukkan taman KLCC yang dipenuhi...

Kerjaya jururawat janji masa depan cemerlang

0

JOHOR BAHRU: Siti Azizah Hamzah, 24, mahu mengubah stigma masyarakat terhadap karier sebagai jururawat, khususnya apabila generasi muda lebih gemar memilih menjadi pempengaruh dalam media sosial. Penerima Anugerah Pengerusi Eksekutif Kolej Institut Sains dan Teknologi Darul Takzim (INSTEDT) sempena Istiadat Konvokesyen INSTEDT Ke-16 itu turut menyeru generasi muda lelaki untuk menyertai bidang berkenaan. Katanya, karier… ... Read more The...

Jepun berjaya lancar roket generasi baharu H3

0

TOKYO: Jepun berjaya melancarkan roket perdana generasi baharu H3 ke orbit dan membina semula program angkasa lepasnya setelah berdepan dua kegagalan penerbangan tahun lalu. Pelancaran itu juga menandakan kejayaan kedua berturut-turut untuk Agensi Eksplorasi Aeroangkasa Jepun (JAXA) selepas misi pendarat bulan diberi nama SLIM bulan lalu yang menjadikan Jepun negara kelima meletakkan kapal angkasa di… ... Read more The...

Ibu bapa di sana, ada yang pening kepala cari kasut sekolah untuk anak-anak?

0
Ibu bapa di sana, ada yang pening kepala cari kasut sekolah untuk anak-anak?

Parent-parent out there, ada yang tengah pening kepala nak cari kasut sekolah baru untuk anak? Jangan risau, I got you! Tengok ni, ABARO x CANGGIH 2399AC hitam ni memang juara! Mesh breathable: Bye-bye kaki berpeluh! Anak boleh berlari-lari tanpa rasa tak selesa. ‍♀️‍♂️ Anak happy pakai, ibu bapa pun happy tak payah beli kasut baru...

Selera orang memang tak sama. Terutama bila berkaitan dengan hiasan. Apa yang penting kita …

0
Selera orang memang tak sama. Terutama bila berkaitan dengan hiasan. Apa yang penting kita …

Citarasa orang memang tak sama. Lagi-lagi kalau bab deco. Apa yang penting kita happy. Tema keseluruhan rumah hijau krim. Ruangan bilik nak kena ubah sikit supaya mata tak jemu pandang warna yang sama sahaja. Mgkin nampak berserabut akibat ruang yang sangat sempit. Apa-apa pun sentiasa bersyukur. Dapat ubah suasana bilik dan bila bangun tido rasa macam berada di...

Perjanjian Setan: Mengharungi Politik yang Korup

0
Perjanjian Setan: Mengharungi Politik yang Korup

The Devil's Deal Film ni mcm bukak mata kita pasal corrupt dalam politik..bukan kaleng2 dia punye corrupt tu...kat sini boleh nampak permainan kotor ahli politik especially dalam mendapatkan dana dlm pilihan raya...mcm mne results pilihanraya dimanipulasi...kire memang bagus gilerr laa film The Devil's Deal ni.. Mengisahkan Jeon Hae Woong ni nak jadi ahli politik wakil dari Busan..tapi masalahnya dia ni kne...