Sebelum ini, telah dikesan pada akhir November bahawa Reno11 Pro, telefon pintar terkini OPPO yang baru dilancarkan di China, telah disenaraikan dalam pangkalan data SIRIM. Baru hari ini, jenama tersebut telah mengesahkan bahawa siri tersebut akan segera tiba di Malaysia.

Walau bagaimanapun, tarikh masih belum didedahkan tetapi menariknya, laman web OPPO Malaysia juga menampilkan acara berkaitan ColorOS 14 x Grab yang dijadualkan berlangsung pada 13 Januari 2024. Belum jelas sama ada ini akan bertepatan dengan pelancaran siri Reno11 di Malaysia, atau diadakan secara berasingan. Berdasarkan imej banner, acara tersebut akan memperkenalkan integrasi perkhidmatan e-hailing Grab pada platform mudah alih OPPO, selain daripada pendedahan-pendedahan potensial lain.

oppo reno11 launch teaser
Imej: OPPO

Untuk telefon itu sendiri, siri Reno11 akan ditawarkan dalam dua varian, iaitu model standard dan varian Pro yang telah disebutkan tadi. Kedua-dua model telah disenaraikan dalam pangkalan data SIRIM, jadi kita boleh anggap bahawa kedua-dua akan diperkenalkan serentak apabila pelancaran siri ini di Malaysia diadakan.

Bagaimanapun, ini adalah ringkasan spesifikasi mereka. Reno11 standard menampilkan paparan OLED 6.7-inci dengan kadar segar 120Hz dan kecerahan puncak 950 nits. Ia berjalan dengan cip MediaTek Dimensity 8200 dan dikuasakan oleh bateri 4,800mAh dengan pengecasan 67W.

Sementara itu, model Pro memiliki panel OLED 120Hz sebesar 6.74-inci yang sedikit lebih besar dengan kecerahan puncak 1,600 nits. Ia dilengkapi dengan cip Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 tahun lalu dan bateri 4,700mAh yang lebih kecil, tetapi diimbangi dengan sokongan pengecasan 80W yang lebih pantas.

oppo reno11
Reno11 | Imej: OPPO

Untuk imej, kedua-dua model mempunyai susunan hampir serupa dengan kamera utama 50MP dengan OIS, kamera potret 32MP, lensa ultra-lebar 8MP, dan penembak selfie 32MP dengan AF. Apa yang membezakan Pro daripada varian standard adalah sensor Sony LYT-700 yang terbaik, manakala yang terakhir dilengkapi dengan Sony LYT-600.

Di China, harga bermula dari CNY2,499 (~RM1,640) untuk Reno11 standard manakala Pro bermula dari CNY3,499 (~RM2,295). Harga bagi pasaran Malaysia dijangka akan didedahkan semasa pelancaran tempatan siri ini.

(Sumber: OPPO Malaysia [Facebook] [Laman web rasmi])

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk kemas kini dan berita terkini.

Source link

Leave a Reply