Tiada berita mengenai pelancaran Phone (2a) Special Edition hari ini, yang menampilkan reka bentuk yang lebih menarik dan berwarna. Perlu diperhatikan bahawa ini adalah kali pertama syarikat tersebut meletakkan tiga warna utama – merah, biru, dan kuning – pada peranti yang sama, walaupun kebanyakan masih didominasi oleh warna putih dan kelabu.

Jangan risau jika Google adalah perkara pertama yang terlintas di fikiran anda selepas melihat Phone (2a) Special Edition, kerana penulis juga melihat perkara ini. Walau bagaimanapun, warna hijau adalah satu-satunya warna yang hilang dari palet syarikat teknologi besar itu, jadi kerjasama berpotensi itu terbatal. Walau bagaimanapun, varian terhad ini kelihatan menarik dengan gaya yang terinspirasi retro.

Dan ya, anda membaca betul. Nothing menawarkan bilangan terhad Phone (2a) Special Edition di seluruh dunia, dengan hanya 100 unit diperuntukkan untuk pasaran tempatan. Pada 7 Jun 2024 pada pukul 12 pagi, telefon tersebut akan tersedia secara eksklusif melalui kedai dalam talian Crossover dengan harga RM1,699 – harga yang sama seperti penerbitan asal, secara mengejutkan.
Nothing_Phone 2a Special EditionNothing_Phone 2a Special Edition
Imej: Nothing

Jika anda perlukan, ini ringkasan ringkas mengenai spesifikasi telefon tersebut. Bermula dengan paparan, Nothing Phone (2a) menawarkan panel AMOLED 6.7-inci dengan resolusi 2412 x 1084 piksel, kadar penyegaran yang boleh diubahsuai 120Hz, kadar pensampelan sentuhan 240Hz, dan kecerahan puncak 1300nits. Ia diberi rating IP54 untuk rintangan air dan habuk, dan termasuk pembesar bunyi stereo dwi, dua mikrofon high-definition, serta sokongan SIM dwi. Telefon ini juga mempunyai versi yang disederhanakan dari Interface Glyph jenama.

Di bawah hujanya, terdapat cip Dimensity 7200 Pro yang membolehkan 5G, dan perlu diperhatikan bahawa Special Edition juga dilengkapi dengan konfigurasi RAM 12GB dan storan 256GB yang sama dengan asal. Sementara itu, telefon dikuasakan oleh bateri 5,000mAh yang menyokong cas pantas 45W, manakala pilihan konektiviti termasuk Wi-Fi dwi-pita, Bluetooth 5.3, dan NFC.

Nothing_Phone 2a Special EditionNothing_Phone 2a Special Edition
Imej: Nothing

Untuk fotografi, Nothing Phone (2a) menampilkan dua sensor 50MP di bahagian belakang, dengan kamera primer menawarkan pengstabilan imej elektronik dan autofokus, manakala kamera ultra-lebar mempunyai bidang pandangan 144 darjah. Kamera hadapan, yang diletakkan dalam corong mata pada paparan, dilengkapi dengan sensor 32MP.

(Sumber: Keterangan akhbar Nothing Malaysia / Laman web rasmi)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapat lebih banyak kemaskini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply