Netizen mengecam wanita yang berkongsi tips untuk menang dalam perceraian


PENCERAIAN pastinya boleh menjadi satu tempoh yang sukar dalam kehidupan sesiapa sahaja. Selain itu, terpaksa menguruskan pembahagian harta, perumahan, dan hak penjagaan kanak-kanak menjadikan perkara lebih sukar dan memakan masa.

Seorang individu yang tidak mahu dikenali baru-baru ini cuba berkongsi beberapa petua untuk mengelak daripada menjadi pihak yang kalah di akaun X, SecretsMY. Namun, maklumat itu tidak disambut dengan baik.

“Sepuluh tahun tanpa keintiman. Saya boleh lihat dia mencari seseorang yang baru,” katanya sebelum menerangkan bahawa dia mengawal semua gajinya.

Selain itu, dia menguruskan semua perkara kewangan, meninggalkan suaminya hanya dengan bajet perbelanjaan dan mengawasi semua aset mereka.

“Saya kawal semua pendapatannya. Dia percaya pada saya. Saya hanya beri dia cukup wang untuk belanja. “Saya tahu semua asetnya.” Katanya lagi.

Selain itu, dia juga menggalakkan suaminya untuk memindahkan rumah kepada dirinya dan anak mereka, yang disetujui oleh suaminya, dengan alasan hubungan positif mereka dan kasih sayangnya kepada anak mereka sebagai faktor membantu.

“Saya meminta dia memindahkan rumah kepada anak kita, dan dia bersetuju. Dia agak suci dan sangat menyayangi anak kita, jadi mudah di sini.” Katanya menjelaskan.

Beliau juga menggalakkan mereka membina hubungan rapat dengan anak mereka sejak lahir, memastikan pilih kasih terhadapnya dalam kes perceraian.

Selain itu, beliau menekankan untuk menghabiskan masa yang mencukupi di rumah dengan anak tersebut sehingga mencapai kematangan.

Beliau menegaskan “Berkaitan dengan anak, saya pastikan mereka berpihak pada saya. Saya menghabiskan lebih banyak masa di rumah, jadi anak itu rapat denganku sejak lahir sehingga sekarang mereka bekerja.”

Beliau dengan jelas menyatakan bahawa jika desas-desus keinginan suaminya untuk berkahwin semula timbul, dia akan segera mengusirnya keluar dari rumah, dengan bantuan pemindahan harta. Barulah, katanya, proses perceraian akan bermula.

Dengan harta dan hak penjagaan terselamat, katanya bebas daripada sebarang perasaan terhadap bekas suaminya dan tidak mempunyai penyesalan tentang tindakannya.

Beliau mengakhiri dengan, “Tiada penyesalan.” Saya merupakan seorang isteri yang sangat baik, dan saya layak mendapat kebahagiaan.”

Secara munasabah, pendedahan beliau menarik banyak perhatian, dengan kebanyakan komen yang tidak baik dari netizen. Salah seorang pengulas marah padanya, menuduh beliau mengendalikan bekas suaminya dan melabelkan tindakannya sebagai jahat.

Sementara itu, pengguna lain memberi amaran tentang konsekuensi yang mungkin timbul, menggunakan idea karma.

Source link

Leave a Reply