Salah satu kelebihan menjadi pelanggan Netflix, selain daripada mendapat akses kepada semua rancangan itu, ialah boleh memuat turun untuk ditonton secara offline. Tapi nampaknya untuk aplikasi Windows, ciri ini mungkin akan dihapuskan. Perubahan ini juga mungkin akan datang sebagai sebahagian daripada kemas kini kepada “pengalaman aplikasi Windows”.

Seorang pengguna di X, sebelumnya Twitter, telah berkongsi tangkapan skrin kemas kini tersebut, yang menambah “akses kepada acara langsung, keserasian dengan pelan berasaskan iklan, dan banyak lagi” sambil mengeluarkan muat turun. Tetapi nampaknya bukan perubahan universal, kerana seorang pengguna Netflix lain telah berkongsi tangkapan skrinm mesej kemas kini mereka sendiri sebagai balasan, yang tidak menyebut tentang penghapusan muat turun. Walaupun orang yang berkongsi tangkapan skrin kedua mengatakan bahawa mereka tidak pernah menggunakan muat turun, yang mungkin menentukan mesej kemas kini yang dipaparkan.

Di satu sisi, mungkin ada beberapa alasan untuk menghapuskan muat turun untuk PC, kerana ia adalah peranti yang tetap dijangka sentiasa mempunyai sambungan internet. Tetapi perkara yang sama jelas tidak berlaku untuk komputer riba, yang penulis pertama mengaku menggunakannya untuk menonton rancangan Netflix mereka semasa penerbangan.

Tidak jelas arah yang akan diambil oleh syarikat penstriman ini. Syarikat sering membuat ujian seperti ini kepada sebahagian kecil pengguna untuk menguji air, dan ini mungkin merupakan satu contoh berlaku. Walau bagaimanapun, sehingga Netflix membuat pengumuman rasmi, keadaan mungkin akan kekal seperti itu.

(Sumber: @ArtemR, @Trevor62271128)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk kemas kini lebih lanjut dan berita terkini.


Source link

Leave a Reply