MSSB Melancarkan Platform Perdagangan Global All-in-One


Pada hari ini, Malacca Securities (MSSB), sebuah syarikat broker saham terkemuka yang diluluskan oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia dan beroperasi di bawah Bursa Malaysia, mengumumkan bahawa mereka telah mengintegrasikan aplikasi perdagangan unggulan mereka, M+ Online, dengan platform perdagangan global yang baru diperkenalkan, M+ Global.

Integrasi ini membuka peluang luas bagi para pedagang, membolehkan mereka untuk mengakses perdagangan secara langsung saham-saham Malaysia, Amerika Syarikat, dan Hong Kong, semuanya dalam satu platform yang terkumpul.

Dengan mngag dari pelaburan mereka melalui pasaran antarabangsa, para pedagang kini dapat menerokai spektrum pelaburan yang lebih luas tanpa gangguan.

M+ Global menawarkan peluang pelaburan yang luas, termasuk saham-saham dari Malaysia, lebih dari 7,000 saham dari Amerika Syarikat, dan 3,000 saham dari Hong Kong, bersama dengan pelbagai instrumen kewangan seperti waran, ETF, CBBC, dan REIT.

Secara ketara, para pedagang boleh mendapat manfaat daripada kadar faedah kompetitif 4.00% p.a. pada baki tunai USD dalam akaun perdagangan mereka, memberikan peluang untuk menghasilkan pulangan atas simpanan USD.

Integrasi ini membawa banyak ciri dan keupayaan yang ditingkatkan pada M+ Global, termasuk akses eksklusif kepada peluang IPO Hong Kong, ciri pesanan bersyarat untuk pelaksanaan perdagangan yang tepat, siaran langsung dalam aplikasi untuk panduan pasaran secara langsung, dan sokongan serantau dalam Bahasa Malaysia dan Mandarin.

Selain itu, satu platform perdagangan desktop tersedia untuk ciri-ciri perdagangan yang lebih canggih di pasaran Amerika Syarikat dan Hong Kong.

Pengarah Urusan MSSB, Lim Chia Wei, mengutarakan kebanggaan dalam pencapaian mercu tanda ini, menekankan komitmen mereka untuk memberikan nilai kepada pelanggan dan memastikan kejayaan mereka dalam usaha perdagangan global.

Dengan lebih daripada 60 tahun kesetiaan pelanggan, Malacca Securities bertujuan untuk menetapkan piawaian baharu dalam industri dan menyediakan pengalaman perdagangan yang tiada tandingannya.

Pengguna M+ Online yang sedia ada digalakkan untuk memuat turun aplikasi M+ Global dan lengkapkan proses pendaftaran untuk berpindah dengan lancar dan mula berdagang dalam platform.

Manakala usaha integrasi semasa difokuskan ke atas aplikasi mudah alih, butiran mengenai integrasi desktop akan diungkapkan kemudian.

Diperkenalkan pada Mei 2023, M+ Global telah muncul sebagai platform perdagangan digital pertama Malaysia, menawarkan data secara langsung dari Nasdaq dan HKEX.

Dengan lebih daripada 200 wakil peniaga dan saluran sokongan pelanggan yang inovatif, M+ Global bertujuan untuk revolusi pengalaman perdagangan dengan menyediakan perkhidmatan yang dipersonalisasi dan bantuan secara langsung.Source link

Leave a Reply