Difahamkan bahawa MSI nampaknya telah mengesahkan harga jualan pertama bagi peranti gim bergenggam CLAW yang akan datang. Menurut halaman produk rasmi, peranti ini akan dijual dengan harga permulaan sebanyak US$699.99 (~RM3,310), iaitu hampir sama dengan harga ASUS ROG Ally dengan Ryzen Z1 Extreme SoC.

Perlu diingat, ini adalah harga jualan permulaan untuk MSI CLAW dan pada harga itu, anda akan mendapat CPU Intel Core Ultra 5 135H, mampu berjalan pada kelajuan sehingga 4.6GHz, grafik terintegrasi Intel ARC, SSD PCIe Gen4 berkapasiti 512GB, dan 16GB RAM LPDDR5-6400.

Pindah ke model atas, anda akan mendapat model CLAW dengan CPU Core Ultra 7 155H, yang boleh mencepat sehingga 4.8GHz, dan akan koskan anda US$749.99 (~RM3,549). Konfigurasi yang lain tetap sama, cuma anda akan mendapat GPU ARC yang sedikit lebih mantap.

Di puncak, dan pada harga US$799.99 (~RM3,783), anda akan mendapat CLAW dengan CPU Core Ultra 7 155H yang sama, tetapi dengan kapasiti storan PCIe Gen4 dua kali ganda iaitu 1TB.

Spesifikasi dalaman di samping, kami juga sudah tahu bahawa MSI CLAW akan dihantar dengan alat permainan joystik Hall Effect dan paparan FHD 7-inci. Mengenai ciri fizikal terakhir itu, The Verge juga telah mengesahkan bahawa ia akan menjadi paparan Kadar Segar Berubah (VRR) yang berkisar antara 48Hz dan 120Hz. Itu akan menjadikannya peranti gim bergenggam kedua yang dihantar dengan ciri tersebut, setelah ROG Ally yang menjadi peranti pertama yang dihantar dengan ciri tersebut.

Pada masa ini, harga tempatan dan ketersediaan untuk MSI CLAW masih jauh di hujung cakrawala tetapi kata di pasaran, kita mungkin melihat pelancaran pada bulan Februari.

(Sumber: The Verge, Videocardz, MSI)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter, atau Telegram untuk lebih kemas kini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply