MMAG Menerima Perjanjian Penyewaan Pesawat Terbang Dari Modal AMMAG mengumumkan bahawa anak syarikatnya, MJets Air Sdn Bhd, telah memasuki perjanjian penyewaan pesawat dengan Teleport Everywhere Pte Ltd, yang merupakan anak syarikat Capital A Berhad, untuk menyediakan perkhidmatan penghantaran kargo secara penyewaan.

Bahagian penerbangan syarikat yang beroperasi dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur kini menyediakan penyelesaian penerbangan kargo yang terintegrasi, termasuk operasi kargo komersial, pengendalian tanah, pusat penghantaran transhipment samudera, dan perkhidmatan gudang kargo atas permintaan.

Dengan perjanjian ini, MJets Air kini akan menyediakan pesawat untuk disewakan kepada Teleport mengikut program penerbangan yang dipersetujui, bermula dari 9 Mei 2024 dan Pihak Penyewa akan menyewa pesawat tersebut untuk beroperasi mengikut program penerbangan tersebut mengikut terma dan syarat Perjanjian.

Lembaga pengarah menjangkakan bahawa Perjanjian ini dijangka memberi sumbangan positif kepada pendapatan keseluruhan kumpulan MMAG serta pendapatan setiap saham MMAG bagi tahun kewangan yang berakhir pada 31 Mac 2025.Source link

Leave a Reply