Microsoft Sedang Menguji Iklan Dalam Menu Mula Windows 11 Melalui Pembinaan Pratonton TerkiniMicrosoft telah mengumumkan melalui blog rasmi Windows bahawa mereka akan mula menguji penyertaan iklan dalam menu Start pada Windows 11. Lebih khususnya, syarikat akan menggunakan bahagian Disyorkan dalam antara muka, yang akan mempamerkan aplikasi dari kedai aplikasi rakannya serta mencadangkan laman web yang mungkin anda minati.

“Kami kini sedang mencuba cadangan untuk membantu anda menemui aplikasi hebat dari Microsoft Store di bawah Disyorkan pada menu Start,” kata Microsoft dalam blog. “Ini akan muncul hanya kepada Windows Insiders dalam Saluran Beta di AS dan tidak akan digunakan pada peranti komersial (peranti yang dikendalikan oleh organisasi).”

Promosi aplikasi boleh dimatikan dalam bahagian Tetapan Windows 11, tetapi kelihatan syarikat akan membolehkan ini secara lalai. Untuk mematikan ciri itu sepenuhnya, pergi ke Tetapan > Personalisasi > Start, dan matikan “Paparkan cadangan untuk tip, promosi aplikasi, dan lain-lain.”

Berita baiknya adalah penambahan iklan hanya dalam ujian pratinjau buat masa ini, dan Microsoft kini sedang mencari maklum balas tentang perubahan tersebut. Walau bagaimanapun, masih ada kemungkinan bagi syarikat untuk tidak menyertakannya dalam versi masa depan Windows 11 jika penerimaan keseluruhan dari pengujinya kurang baik.Source link

Leave a Reply