Microsoft Build: Hari AI Malaysia Kini Berlangsaung Pada 2 Mei 2024.Microsoft telah mengumumkan bahawa acara Build: AI Day di Malaysia akan berlangsung pada 2 Mei 2024. Seperti yang anda mungkin ingat, acara itu sepatutnya berlaku bulan lalu, tetapi kemudian ditunda kerana sebab yang tidak ditentukan.

Turut hadir dalam acara ini adalah CEO dan pengerusi Microsoft, Satya Nadella, yang akan membuat penampilan rasmi pertamanya di Malaysia sejak mengambil alih jawatan itu daripada Steve Ballmer satu dekad yang lalu. Nadella akan memberikan ucapan pembukaan acara, secara umum membincangkan era baru AI, dan peluang untuk setiap organisasi di rantau ini untuk menggunakan kemajuan dalam teknologi untuk membentuk apa yang akan datang bagi mereka, serta bagi Malaysia dan masyarakat.

Acara ini adalah untuk pembangun, saintis data, dan sebagainya. Berlangsung hanya untuk satu hari, Microsoft Build: AI Day akan menawarkan pelbagai sesi berkaitan AI, termasuk perbincangan panel dengan pakar industri. Aktiviti lain termasuk hackathon, demonstrasi teknologi, serta Connection Hub yang membolehkan peserta berinteraksi dalam mesyuarat satu lawan satu dan berkolaborasi dengan pakar dan pembangun lain.

Selain dari tarikh baru, Microsoft juga mendedahkan bahawa Microsoft Build: AI Day kini akan diadakan di Nexus, Connexion Conference & Event Centre di Bangsar South. Mereka yang berminat untuk hadir boleh mendaftar melalui laman rasmi acara tersebut, walaupun perlu diingat bahawa tempat adalah terhad.

(Sumber: Microsoft)

Ikutlah kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih banyak kemaskini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply