McDonald’s Mengatakan Saman Bertujuan Melindungi Hak Mereka Daripada Tuduhan Palsu


McDonald’s Malaysia telah memberi respons terhadap tuntutan fitnah terhadap artikel BDS dengan mengesahkan bahawa berdasarkan nasihat guaman luaran, telah memfailkan tuntutan sivil terhadap BDS Malaysia untuk melindungi hak dan kepentingan syarikat mengikut undang-undang.

Rantai makanan segera tempatan tersebut mengatakan bahawa ia telah transparan dan konsisten dengan komunikasinya bahawa ia tidak menyokong atau mengizinkan konflik semasa di Timur Tengah dan seperti semua rakyat Malaysia, simpatinya terhadap mangsa-mangsa yang tidak berdosa di Gaza. Oleh itu, ia telah menyumbangkan sejumlah RM1 juta kepada Dana Kemanusiaan Palestin yang dilancarkan oleh kerajaan dan akan terus berdoa untuk berakhirnya konflik dan keamanan yang berterusan di Gaza.

Syarikat tersebut mengatakan bahawa ia tidak mengalirkan sebarang jualan, keuntungan, royalti atau yuran francais dari operasi restoran untuk menyokong sebarang penyebab politik atau konflik di mana-mana bahagian dunia.

Sambil memahami dan menghormati bahawa tindakan memboikot adalah keputusan individu, ia percaya bahawa ia harus berdasarkan fakta sebenar dan bukan tuduhan palsu.Source link

Leave a Reply