Maybank Sahkan Gangguan Perkhidmatan Silih Berganti Pada MAE, Maybank2U, Dan Maybank2u Biz [KEMASKINI]


Maybank telah mengesahkan melalui balasan di X (dahulu Twitter) bahawa ia sedang mengalami gangguan perkhidmatan secara berkala di MAE, Maybank2u, dan Maybank2u Biz. Pada ketika penulisan ini, ramai pengguna melaporkan mengalami masalah ketika melakukan transaksi melalui pembayaran berasaskan kad, Kod QR, atau pemindahan dalam talian.

Sebarang percubaan untuk mengakses perkhidmatan dalam talian tertentu yang ditawarkan oleh platform Maybank2u bank akan dimaklumkan dengan notis penyelenggaraan. Sementara itu, sesetengah pengguna juga melaporkan mengalami masalah ketika mengakses aplikasi MAE.

Dalam kiriman terbarunya di X, Maybank menyatakan bahawa mereka sedang berusaha untuk menyelesaikan masalah tersebut secepat mungkin. Tiada maklumat tentang bila penyelenggaraan tidak terjadwal akan diselesaikan.

[UPDATE: 23 Mei 2024 – 8:20 malam] Maybank mengumumkan di X bahawa mereka telah menyelesaikan gangguan perkhidmatan, dan pengguna kini boleh melakukan transaksi seperti biasa. Walau bagaimanapun, mereka mencatatkan bahawa kemampuan untuk melihat maklumat kad anda masih tidak tersedia pada masa ini. Bank tidak mendedahkan punca masalah tersebut.

Walaupun kemaskini dari Maybank, sesetengah pengguna masih melaporkan bahawa mereka tidak dapat menyelesaikan pembayaran mereka melalui kad atau kaedah pemindahan dalam talian.

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih kemas kini dan berita terkini.

Source link

Leave a Reply