Maybank Melancarkan Pelaburan Berdasarkan Matlamat; Mudah Diakses Dari Aplikasi MAE.Maybank telah mengumumkan ciri baru yang ditambahkan ke aplikasi MAE mereka, iaitu yang dikenali sebagai Pelaburan Berdasarkan Matlamat. Ia cukup mudah difahami, membolehkan pelanggan bank untuk mula melabur.

Untuk mula proses ini, anda hanya perlu memilih Pelaburan Berdasarkan Matlamat dari senarai tindakan yang boleh diambil dari aplikasi MAE. Anda kemudian akan diminta beberapa soalan untuk menilai profil risiko anda, yang akan mempengaruhi jenis dana yang muncul sebagai pilihan pelaburan anda.

Setelah itu selesai, anda boleh memilih antara tiga kategori untuk mula melabur. Kategori mana yang anda pilih akan menentukan kaedah yang digunakan dalam mengira matlamat Pelaburan Berdasarkan Matlamat anda. Selepas itu, keseluruhan proses hampir sama.

Seperti yang disebutkan sebelum ini, profil risiko anda akan menentukan dana yang ditawarkan kepada anda sebagai pilihan, tetapi anda juga boleh memilih dana lain. Tentu saja, semua ini diasumsikan anda sedar akan risiko yang terlibat dalam proses ini.

Menjadi sebahagian daripada aplikasi MAE, Pelaburan Berdasarkan Matlamat ini hanya untuk pelanggan Maybank. Tetapi menjadi seorang adalah amat mudah, hanya dengan memiliki akaun dengan bank. Untuk mendorong pengguna menggunakan ciri ini, bank telah mengumumkan bahawa caj jualan biasa yang biasanya tertakluk pada 1.5% akan didiskon sehingga 26 Jun 2024. Anda boleh ketahui lebih lanjut tentang Pelaburan Berdasarkan Matlamat Maybank dengan menekan pautan di bawah.

(Sumber: Maybank)

Follow kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih banyak kemas kini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply