Low Season (2020)

Movie horror thai jarang laa buatkan korang tertidur.. walaupun horror comedy pon kita nak layan xboring…lagi plak movie ni based on true story not bad jugak laa walaupon ade kekurangan dlm movie Low Season ni..

Tpi masalah Low Season ni awal2 dah best sangat dah..ade nampak hantu semua..hantu pon best..kelakar pon kelakar…tpi sampai dah nk hujung2 tu dia terlalu fokus kan romance antara Lin dgn Put tu min rasa mcm spoil sikit..plus pengelibatan hantu tu dihujung2 movie tu tak byak…

Tapi ade jugak yg positive nya.. walaupun movie ni based on true story dia boleh buatkan kite gelak tgok journey si Lin dengan Put.. especially bila Put ni ajak jumpa kawan dia dekat area pedalaman..

Kisah pasal Lin dia ade BF popular tpi BF dia ni tak tahu yang Lin ni boleh nampak hantu.. walaupun dah lame couple.. disebabkan rahsia Lin dorang macam dah hilang spark dlm relationship dorang..BF Lin terjumpa kawan artis dia..dia cuma kenalkan Lin sbgai adik jerr..Lin sentap breakup laa dorang..

Sbb dah lame dlm relationship tu..Lin sedih laa tu yg pegi bercuti sorang2 time low season..Lin pergi 1 resort ni jumpa dgn penulis skrip Put yg nak cari idea buat cerita hantu.. masalah Put sekarang dia mmg xde experience langsung pasal kejadian2 misteri ni..sampai laa dia jumpa Lin

Awal2 tu Lin dgn Put ni tak sebulu..tpi disebabkan Lin ni xthu nak buat ape dia follow Put..plus Lin pon takot nak duduk kat retreat resort tu sorang2..dari situ Put tau yg Lin ni boleh nmpak hantu..n jadikan Lin tu sbgai modal skrip dia..Lin pulak jadikan Put sebgai modal menunjuk dgn exBF dia..yg dia pon boleh move on..

Sepanjang journey Lin & Put ni (masa ni korang dah start berdekak nonstop) ..dorang makin lama makin rapat..sampai laa satu saat yang exBF Lin tu call n cari Lin balik..

Siapa pilihan Lin korang layan laa sendiri Low Season kat Astro Go

Selamat menonton 😉😉😉

#StreamOnAstro
#AstroGo
ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==
ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==
ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==
ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==
ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==


Source

Leave a Reply