Mainoo dari Man Utd berkata seri dengan Liverpool meninggalkan rasa pahit.


MANCHESTER: Kobbie Mainoo mengatakan bahawa Manchester United perlu belajar untuk “mengawal perlawanan” selepas mereka ditahan imbang dalam perlawanan menarik oleh rival utama, Liverpool.

Luis Diaz menjadikan pasukan lawan unggul di Old Trafford pada hari Ahad sebelum United menyamakan kedudukan berkat usaha cemerlang Bruno Fernandes dari jarak 45 yard lima minit selepas rehat.

Mainoo kemudian membawa United ke hadapan pada minit ke-67 dengan gol pertama beliau di Old Trafford hanya untuk penalti lewat Mohamed Salah menyebabkan seri 2-2 bagi Liverpool.

“Untuk menjaringkan gol pertama saya di Old Trafford, ini sungguh luar biasa,” kata graduan akademi United berusia 18 tahun kepada MUTV.

“Tetapi, anda tahu, pada akhirnya kami tidak pulang dengan tiga mata, jadi ia tidak meninggalkan rasa yang terbaik di mulut saya.”

Emosi Mainoo adalah wajar kerana hasil pada hari Ahad mewakili kali ketiga dalam tempoh sembilan hari United gagal mempertahankan keunggulan lewat selepas seri 1-1 dengan Brentford diikuti kekalahan mengejutkan 4-3 oleh Chelsea, di mana Merah telah unggul pada masuk waktu tambahan.

“Tentu (ada kebaikan),” kata Mainoo tentang seri dengan Liverpool pada hari Ahad. “Saya rasa dalam separuh masa kedua, kami bersatu dan kami menyelesaikan masalah dan kami telah menjadi jauh lebih baik.

“Tetapi mengawal perlawanan dalam permainan adalah yang akan membawa kita mendapat mata dan itu yang akan membawa kita ke tempat lebih tinggi dalam jadual, itu yang akan memenangi perlawanan kita, jadi ini adalah perkara yang penting.”

Gol Mainoo adalah gol ketiga dalam kempen aksi mengejutnya.

Beliau hanya membuat permulaan pertama dalam Liga Perdana pada 26 November selepas cedera ligamen pergelangan kaki sebelum musim dan sejak itu beliau telah membuat penampilan penuh untuk England, termasuk penampilan man-of-the-match baru-baru ini melawan Belgium.

“Menyenangkan, mencabar tetapi bermain untuk kelab kegemaran saya di pentas terbesar,” kata Mainoo tentang musim sehingga kini. “Untuk dapat menyesuaikan diri dan mempunyai penyokong serta segala-galanya di sekitarnya, saya bermakna, saya tidak boleh mengadu.”Source link

Leave a Reply