Magma Mengilai Melihat Dato Lee Berjaya Sebagai Pengerusi Baru Kumpulan


Magma Group telah mengumumkan bahawa Pengerusi beliau, Dato’ Seri Ismail @ Farouk Bin Abdullah telah memutuskan untuk meletak jawatan dengan Dato’ Sri Lee Hock Seng, Timbalan Pengerusi Eksekutif semasa, bersedia mengambil alih jawatan tersebut.

Kumpulan tersebut mengatakan bahawa peralihan ini adalah suksesi yang dirancang dengan teliti. Dato’ Seri Ismail @ Farouk berkata beliau yakin bahawa Dato’ Sri Lee Hock Seng adalah orang yang tepat untuk membimbing Magma melalui cabaran dan peluang masa depan, memastikan pertumbuhan Kumpulan berterusan dan mampan.

Dato’ Seri Ismail @ Farouk Bin Abdullah, bekas Pengerusi Eksekutif Magma berkongsi pendapatnya tentang peralihan ini, “Saya bersyukur kerana telah memimpin Magma Group Berhad melalui era pertumbuhan transformasi dan melihatnya bangkit lebih kuat dan lebih tahan. Saya yakin bahawa Dato’ Sri Lee Hock Seng adalah pemimpin yang tepat untuk babak seterusnya perjalanan Magma. Pemahaman yang mendalam mengenai operasi kami, dinamik pasaran, dan kebijaksanaan strategik yang dibawanya ke meja adalah aset yang berharga yang pasti akan mendorong Syarikat ke hadapan.

Dato’ Sri Lee Hock Seng, Pengerusi Eksekutif Magma menambah, “Saya sangat berbesar hati untuk mengambil peranan sebagai Pengerusi Eksekutif pada masa yang penting bagi Magma. Saya komited untuk membina atas asas yang kukuh ini dan membimbing Magma ke arah masa depan yang penuh dengan peluang dan pertumbuhan, memastikan bahawa kami terus memberikan nilai kepada pemegang saham dan pihak berkepentingan.

Dato’ Sri Thomas Liang Chee Fong, Pengarah Urusan Kumpulan Magma juga memberi komen mengenai peralihan kepimpinan ini, “Saya mengucapkan tahniah dari hati kepada kedua-dua lelaki terutamanya kepada Dato’ Sri Lee Hock Seng kerana mengambil peranan penting ini. Bersama-sama, saya berharap untuk membina aliansi yang lebih kukuh di kepimpinan Magma, membuka jalan untuk kejayaan dan pencapaian yang lebih besar di masa depan. Kami bersedia untuk mencapai puncak-puncak baru pada masa depan yang akan datang.

Magma tetap komited dalam komitmen untuk mengekalkan tata kelola korporat yang kukuh dan amalan perniagaan yang etika di bawah kepimpinan baru ini. Syarikat percaya bahawa babak baru ini akan membolehkannya memperkuat kedudukan pasaran dan meningkatkan sumbangannya kepada landskap ekonomi dan sosial.Source link

Leave a Reply