Luno Melancarkan Penyimpanan Untuk Ethereum Di MalaysiaLuno mengumumkan bahawa ia akan menawarkan pelanggan di Malaysia kemampuan untuk meletakkan cryptocurrency mereka. Khususnya, pertukaran kripto ini membenarkan orang untuk meletakkan Ethereum (ETH).

Malaysia adalah negara kedua yang ditawarkan oleh Luno untuk meletakkan, selepas Afrika Selatan. “Kami sentiasa memberi tumpuan untuk menjadikannya selamat dan mudah untuk membeli, menjual, dan menyimpan kripto. Sebagai panduan kripto yang dipercayai, kami telah menjadikannya selesa seperti mengetuk butang pada aplikasi Luno untuk membuka dompet meletakkan. Terdapat deposit minimum 0.00001 ETH atau RM1. Ini akan menarik kepada mereka yang menyimpan ETH mereka untuk jangka masa panjang,” kata Scarlett Chai, Pengurus Negara Luno.

Bagi mereka yang tidak mahir dengan istilah kripto, Meletakkan merujuk kepada tindakan meletakkan cryptocurrency anda – dalam kes ini, ETH – kepada projek tertentu yang menggunakan mekanisme konsensus bukti-meletakkan. Fungsi ini pada dasarnya menjadi terkenal selepas The Merge, peralihan di mana Ethereum menyelesaikan transisinya dari status bukti-kerja (PoW) ke bukti-meletakkan (PoS). Untuk menjelaskannya dengan cara lain: sekarang, daripada harus menambang koin seperti kebanyakan penambang kripto biasa lakukan, anda bergantung kepada individu dan pemeriksa yang juga boleh menawarkan ETH mereka sendiri sebagai jaminan.

Luno mengatakan bahawa mereka akan menawarkan kadar ganjaran tahunan sehingga 4% setahun pada ETH yang dilekatkan, tertakluk kepada permintaan rangkaian dan jumlah pemeriksa aktif. Mereka juga mengatakan bahawa ganjaran diberikan setiap minggu dan mereka tidak akan mengenakan bayaran untuk Meletakkan atau membatalkan meletakkan cryptocurrency anda. Walau bagaimanapun, terdapat bayaran perkhidmatan meletakkan yang dipotong daripada ganjaran yang diterima pelanggan.

(Sumber: Luno)Source link

Leave a Reply