LinkedIn Kini Juga Menawarkan Permainan di Platformnya; Kini Memiliki Tiga Pilihan.Beberapa tahun lalu, Netflix mengumumkan akan menambahkan katalog permainan sebagai manfaat tambahan kepada pelanggan-pelanggannya, dengan kejayaan yang dipertikaikan. Kini, nampaknya LinkedIn turut serta dalam keseronokan ini, dengan senarai tiga permainan tersendiri. Permainan-permainan ini boleh dimainkan sama ada melalui desktop atau aplikasi mudah alih.

Saat ini, LinkedIn mempunyai tiga permainan yang boleh anda mainkan, dengan satu di antaranya ialah Pinpoint. Yang pertama adalah permainan perkaitan kata yang memerlukan anda menebak kategori yang lima perkataan yang dipaparkan kepada anda masuk ke dalamnya. Perkataan-perkataan itu tidak muncul dengan segera, dan lebih perkataan muncul sepanjang masa, dengan objektif menebak kategori dengan jumlah perkataan paling sedikit.

Kemudian, ada Crossclimb, yang agak aneh. Anda diminta untuk membuat tangga perkataan, dengan setiap “langkah” mempunyai satu huruf yang berbeza daripada yang lain. Terdapat “langkah” yang terkunci yang anda harus buka terlebih dahulu dengan mengatur semula langkah-langkah yang ada dengan cara yang dinyatakan di atas.

Akhirnya, ada Queens, yang pada dasarnya adalah Sudoku, tetapi tanpa angka dan grid disusun dalam bentuk-bentuk tertentu untuk menambah kompleksiti. Seperti yang anda bayangkan, matlamatnya adalah membuat supaya tiada ratu bersentuh satu sama lain dalam grid, dan terdapat satu ratu dalam setiap baris dan lajur.

Mungkin tidak perlu dikatakan bahawa anda tidak boleh memainkan salah satu daripada ini kecuali anda mempunyai akaun LinkedIn. Dan mengikut The Verge, anda hanya boleh bermain setiap permainan sekali sehari, yang merupakan sekatan yang sangat aneh yang mengingatkan kepada monetisasi permainan mudah alih. Untuk masa ini, platform media sosial tidak mengenakan bayaran untuk mana-mana daripada ini.

Laporan juga mencatatkan bahawa pengarah produk LinkedIn, Lakshman Somasundaram, berkata “Sudah tiba masanya kita membuka halaman baru tentang bagaimana kita memperdalam dan menyemarakkan semula hubungan di tempat kerja, dan meletakkan keseronokan di tengah-tengahnya”. Yang tidak begitu sesuai dengan apa yang terdapat dalam media sosial profesional itu.

Juga perlu difahami sama ada ia boleh berjaya lebih baik daripada Netflix, yang sebelum ini hanya mempunyai permainan yang dimainkan oleh satu peratus pelanggan. Bagi apa yang berharga, anda boleh mencuba tiga permainan LinkedIn ini sendiri dengan menekan pautan di bawah.

(Sumber: LinkedIn, The Verge, TechCrunch)Source link

Leave a Reply