Liga M dijangkakan mempunyai 15 penaja untuk musim baruMusim pertandingan Liga Malaysia (M-League) tahun ini dijangka mendapat kira-kira 15 penaja, jumlah penajaan yang lebih besar daripada musim sebelumnya, kata ketua pegawai eksekutif Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) Datuk Stuart Ramalingam.

“Kami mempunyai 12 penaja yang sah dan tiga lagi sedang dalam perbincangan akhir dan kami percaya menjelang permulaan liga, akan ada 13 penaja dan dua penaja yang selebihnya akan menyertai sekitar suku pertama liga,” katanya.

“Masih ada perbincangan tentang undang-undang dan proses yang perlu kami patuhi. Kami berharap bahawa pada musim 2024/2025, akan ada 15 penaja secara keseluruhan,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas upacara menandatangani kerjasama dengan Hong Leong MSIG Takaful sebagai salah satu penaja baru di sini hari ini.

Stuart menambah bahawa MFL juga sedang mencari penaja utama (penaja tajuk) untuk dua kejohanan Piala dalam M-League.

“Super Liga akan bermula minggu depan manakala Piala Malaysia dan Piala FA akan bermula pada bahagian akhir musim, jadi diharapkan kami dapat mencari penaja utama untuk kedua-dua Piala sebelum perlawanan pertama bermula,” katanya.

M-League musim lepas mempunyai 12 penaja, dengan enam daripadanya tetap sebagai penaja untuk musim baru, yang akan bermula dengan perlawanan Sumbang Si Mutiara antara Johor Darul Ta’zim (JDT) dan Selangor FC pada 10 Mei.Source link

Leave a Reply