Lenovo Mengemaskini Jadual Legions dengan Pemproses Intel Generasi ke-14


Selain Yoga 9i baru, Lenovo juga mengumumkan bahawa mereka telah mengemas kini sub-jenama Legion mereka untuk laptop gaming. Dalam hal ini, laptop Legion tahun ini telah menerima sambutan Intel 14th gen Raptor Lake Refresh.

Hampir setiap model Legion akan dilengkapi dengan CPU Core i9-14900HX teratas dari Intel, yang sebenarnya merupakan CPU desktop 14900K yang sudah diselenggara semula. Itu bukan sahaja itu: Lenovo juga melengkapi laptop-laptop ini dengan cip kecerdasan buatan baru yang diperbuat khas untuk siri ini, yang dipanggil LA1. Tetapi sementara siri Yoga mendapat speaker mereka diselaraskan oleh Bowers & Wilkins (B&W), speaker pada laptop-laptop ini masih dihasilkan oleh Harman.

Lanjutkan, laptop Legion tahun ini turut dilengkapi dengan penyejukan solusi Hyperchamber Coldfront baru dari Lenovo. Syarikat itu mengatakan bahawa berbanding penyelesaian Coldfront generasi lepas, versi baru ini 2dB lebih senyap dan menghasilkan generasi haba 2°C lebih rendah. Gabungan penyebaran haba yang lebih tinggi dan pengurangan desibel juga bermakna bahawa Lenovo mampu mengeluarkan 25W lebih dalam prestasi, daripada laptop-laptop tersebut.

Laptop Legion Pro bagaimanapun, apa yang menarik perhatian kami adalah versi bukan-Pro dari 9i and 7i. Secara teknikal, kedua-dua model ini adalah penambahan baru dalam barisan dan agak berkuasa juga.

Lenovo Legion 9i 1Lenovo Legion 9i 1
Lenovo Legion 9i.

Legion 9i dilengkapi dengan 14900HX, mempunyai sehingga 64GB RAM DDR5, dan sehingga RTX 4090. Paparan LCDnya mempunyai resolusi 3200×2000 piksel dan kadar segar 165Hz. Walaupun begitu, GPU itu sendiri mempunyai TGP 175W.

Manakala Legion 7i, walaupun lebih kecil daripada Legion 9i, adalah sebuah gergasi pada dirinya. Seperti rakan sejawatnya, ia juga berfungsi sehingga CPU 14900HX, mempunyai sehingga 32GB RAM DDR5, tetapi mencapai RTX 4070 dengan TGP 115W. Walau bagaimanapun, pelaksanaan Hyperchamber Coldfront membolehkan dua mod ekstra: Mode Prestasi, yang membolehkan ia menarik sehingga 145W, dan Mod Ekstrem yang membawanya lebih jauh dengan menarik 175W. Paparan LCDnya adalah panel 16 inci dengan nisbah 16:10, resolusi 3200×2000 piksel, dan kadar segar 165Hz. Spesifikasi tambahan termasuk Dolby Vision, NVIDIA G-Sync, dan Pengurusan Warna X-Rite.

Lenovo Legion 7i 9i 1Lenovo Legion 7i 9i 1

Pada waktu penulisan, Lenovo masih belum memberikan maklumat mengenai ketersediaan tempatan dan harga permulaan.

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk lebih kemas kini dan berita terkini.

Source link

Leave a Reply