Lelaki Taiwan hilang selepas melakukan penyiaran langsung di hostelSeorang pencipta kandungan Taiwan dilaporkan menghilang selepas siaran langsung dari sebuah hostel di Kemboja yang didakwa menjadi tempat mangsa-mangsa penipuan kerja.

Siaran selama 70 minit disiarkan di akaun Facebook beliau 晚安小雞 pada malam 12 Februari.

Dalam video itu, lelaki itu kelihatan meneroka kawasan sekitar hostel, akhirnya memasuki sebuah bangunan gelap yang kosong dengan pencahayaan sporadik.

Namun, kehadirannya menimbulkan kecurigaan di kalangan individu yang berjaga. Gugup dan bersembunyi di sudut, beliau menjadi bimbang apabila melihat salah seorang daripada mereka membawa senjata api.

Semasa warga berjaga mencari kawasan dengan lampu suluh dan senjata api, lelaki itu berbisik kepada dirinya sendiri, berharap untuk mengelakkan sebarang konfrontasi.

Apabila dia cuba melarikan diri turun tangga, dia diperhatikan dan dipaksa kembali ke atas, menyebabkan dia terjatuh dan menunjukkan tanda-tanda sakit yang kedengaran.

Video itu tiba-tiba berakhir apabila salah seorang daripada warga berjaga mengambil telefon, meninggalkan pencipta kandungan tersebut di tanah.

Dalam video berikutnya yang diposkan di akaun Facebook beliau, isteri dan rakan-rakan beliau menyatakan kebimbangan atas kehilangannya, menyatakan bahawa mereka masih belum menerima sebarang kemaskini walaupun mencari bantuan dari pihak berkuasa dan pemandu tempatan di Kemboja.Source link

Leave a Reply