Lelaki Singapura menyenaraikan bilik sewa tanpa katil dengan harga RM2,600 sebulan.


Adakah anda bersedia membayar RM2,600 sebulan untuk sebuah bilik yang kurang dilengkapi dengan katil sorong?

Seorang lelaki Singapura baru-baru ini mengiklankan bilik sewa khas untuk wanita Cina yang dikongsikan di laman maklumat perumahan yang popular.

Menurut China Press, bilik itu ialah sebilik dan terletak di Sengkang, sebuah bandar kediaman yang terletak di Kawasan Timur-Laut Singapura.

Much to horror of netizens, the picture from the listing revealed that the room consisted of a mirror, a couple of built in cupboards, a fan and what appears to be a day bed.

Tiada katil yang sebenar disediakan berdasarkan gambar. Dan tuan rumah mengenakan bayaran S$750 (RM2,600) sebulan untuk bilik itu.

BACA LEBIH LANJUT: Netizens terkejut dengan bilik seolah-olah “penjara” RM2,200 di SG

Iklan tersebut turut menimbulkan kritikan tambahan kerana tuan rumah yang seorang lelaki menuntut penyewa wanita. Biasanya, iklan bilik yang menetapkan penyewa wanita diposkan oleh tuan rumah perempuan.

Bagi memburukkan keadaan, bayang-bayang dari almari kaca menunjukkan tuan rumah mengambil gambar bilik itu dan dia kelihatan sebagai seorang lelaki separuh baya tanpa baju.

Ini mengundang persoalan netizens tentang niat tuan rumah, dengan ramai yang menyatakan ketidakselesaan mereka terhadap spesifikasi perumahan hanya untuk wanita, dengan keadaan hidup yang kurang memuaskan.

BACA JUGA: Bilik dapur yang mengerikan disewakan di Ipoh seharga RM250Source link

Leave a Reply