Seorang lelaki Malaysia baru-baru ini telah membuat penemuan yang sangat mengejutkan ketika dia sedang melakukan transaksi rutinnya – wang kertas RM50 yang hendak dia depositkan mempunyai mesej cinta yang cantik ditulis di atasnya!

Lelaki itu, Raj berkongsi kisah penemuan menarik itu di laman Facebooknya. Semuanya bermula apabila Raj, dalam proses deposit rutinnya, menemui wang kertas hijau RM50 dengan mesej yang ditulis di bahagian kiri wang kertas itu, bersama dengan tarikh yang juga ditulis.

“Untuk cintaku Dinesh, semoga tahun ini kita akan diberkati dengan kekayaan, kesihatan yang baik dan cinta. DKY, 20/01/2023,” begitulah perkataan yang terdapat di atas wang kertas itu.

Raj bahkan meninggalkan nombor telefonnya dalam catatannya di Facebook, dengan harapan untuk menyatukan semula mesej cinta yang manis dengan penerima yang dikehendaki, Dinesh.

Pengguna internet membanjiri catatannya dengan komen, menandakan setiap Dinesh yang mereka kenali.

Seorang pengguna internet bahkan berkomen, “Dinesh yang putus asa, kenapa kamu menggunakan wang itu”.

Satu lagi pengguna internet bercanda tentang betapa cepatnya Dinesh mesti telah menghabiskan wang itu, mengingatkan bahawa sudah setahun sejak mesej itu ditulis di atas wang kertas tersebut.Source link

Leave a Reply