Jika anda merupakan pelanggan langganan rangkaian produktiviti Microsoft 365, yang pada dasarnya adalah semua alat Office, tetapi dalam talian, anda mungkin telah menerima emel yang memberitahu anda tentang kenaikan harga yang akan berlaku tidak lama lagi. Secara khusus, ianya adalah kenaikan harga untuk langganan bulanan bagi pelan Keluarga.

Amanz melaporkan bahawa emel tersebut mencatatkan peningkatan harga yang akan berkuat kuasa bermula 1 Julai tahun ini, meningkat dari RM36 sebulan kepada RM45. Dalam laporan tersebut disertakan tangkapan skrin emel, yang menyatakan bahawa kenaikan harga ini adalah sebagai tindak balas kepada “perubahan keadaan pasaran”. Ia juga menyatakan bahawa perubahan harga ini akan membolehkan syarikat untuk “mengekalkan tahap perkhidmatan dan kualiti produk yang tinggi yang anda harapkan dari kami”.

Pelan Langganan Keluarga Microsoft 365 Akan Mengalami Peningkatan Harga Sebanyak RM5 Sebulan Bermula 1 JulaiPelan Langganan Keluarga Microsoft 365 Akan Mengalami Peningkatan Harga Sebanyak RM5 Sebulan Bermula 1 Julai
Sumber: Microsoft melalui Amanz.

Dari tangkapan skrin, kelihatan bahawa emel tersebut merujuk secara khusus kepada langganan bulanan bagi pelan Keluarga Microsoft 365. Terdapat pilihan untuk membayar perkhidmatan setiap tahun, tetapi pada masa ini tidak jelas sama ada ini akan turut terjejas. Secara serupa, jika anda tidak berkongsi perkhidmatan dengan sesiapa, terdapat juga langganan Peribadi, juga dengan pilihan bayaran bulanan dan tahunan. Ini juga kelihatan tidak terdapat dalam emel kenaikan harga.
Penting untuk dinyatakan bahawa perubahan ini masih belum mencerminkan harga rasmi langganan Microsoft 365 di laman sesawang rasmi. Kemungkinan syarikat akan mengemas kini harga yang disenaraikan apabila kita semakin hampir kepada tarikh 1 Julai yang disebutkan.

(Sumber: Amanz, Microsoft)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih banyak kemas kini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply