Lagenda telah berkongsi maklumat lanjut berkenaan berita mengenai seorang ahli kanan syarikat yang dipanggil oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia yang mengakibatkan harga saham merudum.

Pengembang hartanah yang mengkhususkan projek berharga mampu itu mengatakan bahawa mereka telah diberitahu mengenai laporan berita yang menyatakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia telah mengeluarkan perintah tahanan selama 4 hari melibatkan seorang personaliti kanan Syarikat, untuk membantu dalam siasatan mereka berhubung dengan urusan tanah yang sedang disiasat.

Lembaga syarikat tersebut telah mengadakan Mesyuarat Kecemasan Lembaga untuk menilai implikasi yang mungkin berlaku terhadap operasi Kumpulan tersebut, para pemegang sahamnya dan pihak berkepentingan lain yang mungkin terjejas secara langsung dan tidak langsung dan untuk menentukan langkah yang mungkin diambil.

Mereka telah menyatakan bahawa siasatan ini adalah berasingan dari operasi perniagaan mereka dan menyatakan bahawa operasi mereka tidak terjejas oleh peristiwa ini.

Lagenda telah memperoleh tanah di Johor dan juga mempunyai kerjasama dengan Sime Darby Properties untuk projek rumah mampu milik.Source link

Leave a Reply