Kohli didenda kerana meluahkan kemarahan kepada pengadil IPL


NEW DELHI: Bintang India, Virat Kohli, telah didenda separuh bayarannya kerana reaksi marahnya setelah dihentikan dari perlawanan Indian Premier League, kata liga itu pada hari Isnin.

Kohli terjatuh awal dalam pusingan Royal Challengers Bengaluru pada hari Ahad selepas ditangkap dan dibaling oleh pemain pacu Kolkata Knight Riders, Harshit Rana, dan pasukannya akhirnya kalah satu lari di Eden Gardens Kolkata.

Namun bekas kapten India itu yakin bola penuh penuh tersebut di atas paras pinggang beliau ketika pengadil memeriksa untuk no-ball.

Pengadil TV Michael Gough mengisytiharkan bahawa bola itu keluar selepas teknologi menunjukkan bahawa lintasan bola tersebut merendah di bawah pinggang pemanah, yang kembali dengan marah selepas bertukar kata-kata dengan pegawai di padang.

“Kohli melakukan pelanggaran Tahap 1 di bawah Perkara 2.8 Kod Tindakan IPL,” kata kenyataan IPL.

“Beliau mengakui kesalahannya dan menerima hukuman Penyelia Perlawanan.”

Gambar-gambar di media sosial menunjukkan Kohli berbincang lama dengan seorang pengadil selepas perlawanan berakhir dan pakar memberikan pendapat mengenai penyingkiran itu.

Bekas pemain India Navjot Singh Sidhu mengkritik panggilan itu dan meminta “peraturan diubah”

Mantan cepat India Irfan Pathan berkata di X, sebelumnya Twitter, “jika Virat Kohli berdiri di garis popping, bola itu akan lebih rendah daripada paras pinggang diukurannya, menjadikannya hantaran yang sah”.

Kohli telah menjadi penebus larian teratas dalam kejohanan T20 sejauh ini dengan 379 larian dalam lapan pertandingan tetapi pasukannya Bengaluru masih kekal di bahagian bawah jadual 10 pasukan dengan hanya satu kemenangan.Source link

Leave a Reply