Oliver Healthcare Packaging yang berpusat di Amerika Syarikat, merupakan pembekal terkemuka bagi penyelesaian pembungkusan fleksibel penghalang steril bagi pasaran kesihatan global, telah memulakan pembinaan fasiliti pengeluaran baharu di negeri Johor, Malaysia. Fasiliti ini merupakan kilang pertama di Malaysia dan terbesar di Asia.

Pada bulan Februari tahun ini, syarikat ini telah memulakan pembinaan fasiliti pengeluaran seluas 122,000 kaki persegi yang terletak di i-Tech Valley, sebuah taman perindustrian terintegrasi dalam zon ekonomi yang telah mapan di Iskandar Puteri, Johor. Kilang ini dijangka akan mula beroperasi menjelang akhir tahun 2024, dan akan membantu membangunkan ekosistem peranti perubatan Malaysia melalui pembekalan penyelesaian pembungkusan fleksibel inovatif untuk industri kesihatan yang berkembang pesat di Asia Pasifik.

Fasiliti pengeluaran baharu ini akan mencipta peluang pekerjaan dengan jawatan dalam kejuruteraan, pengeluaran, pengurusan kilang, dan banyak lagi. Ia juga akan mempunyai peralatan pengeluaran terkini yang terletak dalam bilik bersih ISO-7 dan ISO-8, memenuhi standard kawalan yang ketat bagi pembungkusan perubatan.Source link

Leave a Reply