Khuzaimi dari Selangor FC kehilangan motosikal akibat pencuri


KUALA LUMPUR: Malang menimpa lagi kepada pemain pertahanan Selangor FC apabila rumahnya di Shah Alam dekat sini telah digegat malam tadi.

Dalam satu post di Instagram awal pagi ini, Ahmad Khuzaimi mengatakan pencuri telah membawa lari motosikalnya, empat beg sling dan pasportnya.

“Sesiapa yang menjumpai motosikal biru Y15 Movistar dengan nombor plat RV1700 sila hubungi saya atau balai polis terdekat,” kata pemain berusia 30 tahun itu.

Ahmad Khuzaimi berkata beliau sedang menjalani latihan dengan pasukan Red Giants apabila kejadian berlaku.

“Ketika pulang pada jam 9 malam, saya mendapati pintu depan dan belakang terbuka. Semasa memeriksa rumah, saya sedar bahawa beberapa barang peribadi telah hilang,” katanya dalam laporan polis yang dibuat di balai polis Shah Alam.

Beliau juga memuat naik beberapa gambar yang menunjukkan tanda-tanda kerosakan pada salah satu pintu dan sebuah almari di rumahnya.

Sementara itu, Ketua Polis Shah Alam ACP Mohd Iqbal Ibrahim mengatakan siasatan awal menunjukkan bahawa dua lelaki telah memasuki rumah Ahmad Khuzaimi

“Dua suspek tersebut pergi ke rumah dalam sebuah MPV putih. Salah seorang daripada mereka kemudian melarikan diri dengan motosikal manakala yang lain memandu jauh dengan MPV tersebut.

“Mangsa dan ahli keluarganya tidak berada di rumah pada ketika kejadian,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mohd Iqbal mengatakan polis sedang mengesan suspek-suspek tersebut.

Beliau menyeru sesiapa yang mempunyai maklumat tentang kejadian itu untuk menghubungi pegawai penyiasat Insp Laymand Rayne di 014-6907071.

Beliau berkata kes ini sedang disiasat di bawah Seksyen 457 Kanun Keseksaan, yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 14 tahun dan denda sekiranya disabitkan.

Pada 5 Mei, pemain sayap Selangor Muhammad Faisal Abdul Halim mengalami luka bakar darjah keempat selepas disapu dengan asid oleh individu yang tidak dikenali di pusat membeli-belah di Petaling Jaya.

Beliau sejak itu menjalani pembedahan dan pemulihan dengan baik.Source link

Leave a Reply