Khabar Tersebar DJI Avata 2 Dan Goggles 3 Sebelum Pengumuman RasmiGambar-gambar yang didakwa menampilkan produk Avata 2 dan Goggles 3 yang belum diumumkan oleh DJI telah tersebar di internet, dengan jasa dari leakster yang boleh dipercayai, Igor Bogdanov (atau dikenali sebagai Quadro_News). Kedua-dua peranti ini adalah pengganti kepada gabungan drone FPV dan goggle jenama sebelumnya yang dilancarkan dua tahun yang lalu.

Malangnya, Bogdanov hanya sebut nama kedua produk tersebut dan melepaskan beberapa gambar yang dikatakan menggambarkan mereka, tetapi tidak memberikan maklumat lanjut mengenai spesifikasi mereka. Walau bagaimanapun, gambar-gambar ini masih memberikan wawasan tentang apa yang boleh dijangkakan dari Avata 2 dan Goggles 3, dengan butiran yang paling ketara adalah reka bentuk baru mereka.

Drone FPV generasi baru ditunjukkan mempunyai profil yang lebih sempit berbanding pendahulunya, tetapi masih mengekalkan reka bentuk quad-propeller dan penempatan kamera satu paksi. Dua sensor dapat dilihat di bahagian atas dan di bahagian belakang drone, manakala apa yang kelihatan seperti bateri yang boleh dilepas dengan penunjuk bateri empat bar dan dua butang (satu di tepi dan satu lagi di belakang) juga kelihatan di bahagian belakang. Seperti model sebelumnya, Avata 2 dijangka berukuran kompak.

Goggles 3 pula, digambarkan mempunyai siluet yang sama seperti pendahulunya, lengkap dengan antena yang boleh diputar pada setiap sudut atas. Baru pada model yang akan datang ini adalah sandaran dahi yang boleh disesuaikan, dan dua kamera menghadap ke hadapan. Mengenai kamera terakhir, Bogdanov mencadangkan bahawa DJI mungkin akan memasukkan beberapa ciri AR ke dalam Goggles 3 (dan mungkin juga Avata 2).

Gambar-gambar juga terdiri daripada dua gambar berkualiti promosi, yang menunjukkan bahawa pengumuman rasmi dari DJI mungkin tidak lama lagi. Kapan ianya akan berlaku masih tidak pasti untuk masa ini.

(Sumber: Igor Bogdanov [1] [2] [3])

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih banyak kemaskini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply