Ketua SPRM Enggan Memberi Komen Jika Mahathir Akan Menjadi SusulanKetua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Azam Baki enggan mengulas tudingan dua anak lelaki Tun Dr. Mahathir Mohamad bahawa mereka diperintah untuk membantu dalam penyiasatan terhadap bekas perdana menteri tersebut.

Azam berkata beliau perlu melihat fakta terlebih dahulu sebelum membuat sebarang komen.

“Biarkan saya faham dengan jelas sebelum memberikan sebarang komen. Saya tidak tahu mengenai kenyataan ini,” katanya dalam satu majlis.

Azam diminta memberikan komen tentang tudingan Tan Sri Mokhzani Mahathir dan Mirzan Mahathir semasa sebuah temubual dengan agensi berita antarabangsa pada Sabtu (23 Mac).

Dalam laporan berita yang diterbitkan hari ini, anak-anak Mahathir menyatakan mereka yakin bahawa bapa mereka adalah suspek utama dalam siasatan SPRM.

SPRM telah memanggil Mirzan dan Mokhzani untuk soal siasat pada bulan Januari, walaupun tidak jelas siasatan itu tentang apa.

Mereka juga diarahkan oleh SPRM untuk menyatakan harta yang mereka peroleh sejak 1981, apabila Dr. Mahathir pertama kali menjadi perdana menteri.

Kedua-dua adik beradik ini juga diberikan tempoh lanjutan bagi mengemukakan harta mereka.Source link

Leave a Reply