Opsyen situs bocor berulang kali, Videocardz, berjaya mendapatkan lembaran spesifikasi tangan gim Zotac ZONE yang akan datang. Katanya, cip di dalamnya bukan Ryzen Z1 Extreme tetapi Ryzen 7 8840U APU.

Walaupun menggunakan 8840U, cip Ryzen masih menggunakan Radeon 780M yang sama seperti Z1 Extreme, dan akan memiliki TDP operasi lalai 15W, tetapi boleh mencapai 28W pada apa yang diduga sebagai jenis mod “Turbo” untuk ZONE. Ia juga nombor ganjil, mengingat mod Turbo ROG Ally, jika dipasangkan dengan pengecas 65W, mampu mencapai 30W.

Lembaran Spesifikasi Zotac ZONE 1
(Sumber imej: Zotac.)

Seterusnya, spesifikasi lain yang diduga bagi ZONE termasuk 16GB RAM LPDDR5X, diikuti dengan SSD PCIe 4.0 512GB. Mengenai kapasiti bateri, tangan gim ini memiliki bateri 48.5Whr, dengan jangka hayat yang dianggarkan sedikit lebih daripada satu jam, walaupun boleh diselaraskan melalui tetapan onboard dan tajuk yang dimainkan padanya.
Kita sudah tahu daripada laporan terdahulu bahawa ZONE akan menampilkan paparan sentuhan AMOLED FHD 7 inci, tetapi maklumat terkini menyatakan bahawa ia akan mempunyai kecerahan puncak 800 nits. Mengenai bahagian lain, kita sekarang tahu bahawa tuas pengikut dan pencetus adalah Hall Effect, dan konsol ini akan ada sesuatu yang dipanggil Dial Radial yang boleh digunakan untuk membuat penyesuaian “pada masa itu”. Selain itu, pembesaran penyimpanan akan dipermudahkan melalui slot kad microSD UHS-II, dan sambungan kabel dan pengecasan dijangkakan dilakukan melalui pintu USB4, jamak. Kita masih tidak tahu berapa banyak pintu tetapi kita tidak mengharapkan lebih dari dua pintu.

Rumour tangan gim Zotac ZONE 3
(Sumber imej: Zotac.)

Mengenai ketersediaan, Zotac ZONE dijangka akan tiba di rak kedai pada suatu masa dalam suku ketiga tahun ini.

(Sumber: Videocardz)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih banyak kemas kini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply