KDNFC menafikkan Timbalan Presiden, CEO meletak jawatan berikutan tunggakan gaji pemainKOTA BHARU: Kelantan Darul Naim FC (KDNFC) menafikan bahawa pengunduran diri Timbalan Presiden KDNFC Datuk Zamri Ismail dan Ketua Eksekutif Wan Mohd Zul Ikman disebabkan oleh isu pembayaran gaji pemain atau kekalahan pasukan dalam pertandingan Liga Super dua kali berturut-turut.

Presiden KDNFC, Rozi Muhamad, mengatakan pengunduran diri kedua individu itu adalah prosedur biasa kerana kepercayaan mereka bahawa mereka tidak mahu membebankan pasukan ketika mereka menjalankan tugas penting lain.

Beliau berkata pengunduran mereka tidak berkaitan dengan pembayaran gaji atau kekalahan seperti yang beredar di media sosial.

“Rancangan mereka untuk meletak jawatan telah dibuat dalam beberapa bulan yang lalu tetapi saya tidak membenarkan kerana pada masa itu perkara branding kelab perlu diselesaikan terlebih dahulu sebelum meletak jawatan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Rozi berkata tidak ada isu berkaitan pembayaran gaji kerana gaji semua pemain dan kakitangan masih berjalan lancar.

“Manakala isu kekalahan, pertandingan Liga Super baru sahaja bermula dengan dua perlawanan, walaupun kalah kedua-dua perlawanan, adalah tidak masuk akal untuk meletak jawatan kerana itu.

“Mereka sebenarnya adalah satu kehilangan besar bagi saya dan kelab kerana mereka adalah individu yang telah membangunkan KDNFC tetapi kita perlu menghormati keputusan mereka untuk berundur,” katanya.

Menurut beliau, pengunduran mereka tidak memberi kesan terhadap kemajuan dan pengurusan kelab, termasuk fokus pada musim Liga Malaysia 2024/2025.Source link

Leave a Reply