PETROL RON95 adalah untuk kenderaan berdaftar Malaysia tetapi berulang kali kita telah melihat gambar dan video pemandu kenderaan asing mengisi kenderaan mereka dengan RON95.

Kali ini, seorang wanita telah dikesan mengisi kereta berdaftar Thailand dengan bahan api subsidi di stesen minyak di Rawang, Selangor dan untuk memburukkan keadaan, dia dibantu oleh pekerja stesen minyak itu.

Daripada menghentikan wanita itu, pekerja tersebut kelihatan menolak pada bonet kereta yang jelas merupakan amalan biasa untuk memudahkan proses pengisian.

Video 14 saat yang telah dimuat naik oleh @MALAYSIAVIRALL pada X Jan telah menarik 350K tontonan dan menimbulkan kemarahan dari ramai netizen.

“Saya melihat kereta berdaftar Thailand mengisi RON95 di RnR Tapah. Saya diabaikan apabila menghadapi kakitangan. Siapa tahu mungkin dia telah menerima ‘rasuah’ dari pelanggan,” komen seorang netizen.

Seorang netizen lain memberi komen, “Pompa minyak sepatutnya diberi latihan. Sudah tahun 2024, isu ini sepatutnya telah diselesaikan.”

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Selangor sedar akan kejadian ini dan sedang menyiasat perkara tersebut.Source link

Leave a Reply